Aangeboden door Oosterhoff MKB Advies

Branded Content Financiën

Oosterhoff MKB Advies: Creëer meerwaarde voor jouw bedrijf met een accountant als copiloot

In het begin is er het idee. Daarmee is de eerste stap voor elke ondernemer op weg naar succes gezet. Maar om een succesvolle ondernemer te zijn, heb je meer nodig dan een goed idee en een gezonde portie doorzettingsvermogen. Streef jij naar goede resultaten en groei? Dan helpt een accountant je op weg. Inge Oosterhoff, Oosterhoff MKB Advies: „Het doel van een ondernemer in combinatie met een analyse van de cijfers, resulteert in een koers naar groei.”

Crissy Mulder 10 december 2021

Creëer meerwaarde voor jouw bedrijf met een account als copiloot

Inge Oosterhoff wil de partner zijn, waarmee je prettig samenwerkt. Die jou kent en je business begrijpt. De strategische adviseur die meekijkt over je schouder en je succesvol vooruithelpt. Maar ook de collega die de mouwen opstroopt en je helpt bij je administratie. Foto: Oosterhoff MKB Advies

Als ondernemer wil jij goede resultaten zien. Je wilt groeien en op de lange termijn succes behalen. Er zijn veel mogelijkheden, maar ook veel struikelblokken. Een goede accountant/ MKB-adviseur helpt jou die obstakels te overwinnen, zegt Oosterhoff. „Wil jij gezond groeien? Dan heb je inzichten nodig. Relevante informatie, omgezet naar een duidelijke visie. De juiste accountant signaleert, informeert en adviseert om jou als ondernemer verder te helpen.”

Kansen pakken

Al van jongs af aan heeft Oosterhoff een passie voor cijfers en ondernemen. „Dat heb ik, samen met mijn Friese nuchterheid, meegekregen van mijn vader.” Na haar studie Bedrijfseconomie ging Oosterhoff de accountancy in. Eerst bij een groot kantoor, waar ze haar titel ‘Accountant Administratie Consulent’ behaalde. Later als zelfstandig ondernemer in het financieel interim management. En sinds 2019 als eigenaar van Oosterhoff MKB Advies. „Ik wilde mijn eigen pad volgen. Mijn eigen dromen waarmaken. En er, één op één, voor ondernemers zijn. Niet als ‘verplicht nummertje’, als de belasting gedaan moet worden, maar als copiloot. Om vanuit mijn specialistische kennis en bevlogen vakmanschap, samen met ondernemers, kansen te pakken.”

Copiloot voor de ondernemer

Oosterhoff wil die partner zijn, waarmee je prettig samenwerkt. Die jou kent en je business begrijpt. De strategische adviseur die meekijkt over je schouder en je succesvol vooruithelpt. Maar ook de collega die de mouwen opstroopt en je helpt bij je administratie. „Met mij aan je zijde heb je iemand die tijdig bij kan sturen. Ik ben sterk betrokken en heb oog voor de bedrijfsomgeving.”

‘’Wil jij gezond groeien? Dan heb je inzichten nodig. Relevante informatie, omgezet naar een duidelijke visie”

Inge Oosterhoff, Oosterhoff MKB Advies

Waar wil je naartoe?

Het Business Model Canvas staat centraal in de aanpak van Oosterhoff. Hiermee brengt ze het bedrijfsmodel van de ondernemer in kaart, waardoor hij gemakkelijker kan focussen en bijsturen. „Dit model bestaat uit negen bouwstenen die alle aspecten van je bedrijf omvatten, zowel intern als extern. Die bouwstenen gaan over je organisatie, waardepropositie, klanten, leveranciers, kosten en opbrengsten. Kortom; waar wil je naartoe? En hoe komen we daar?”

Business Model Canvas

De basis van het Business Model Canvas is de waardepropositie van je bedrijf, oftewel je onderscheidende kracht waarmee jij je geld verdient. „Wat zijn de specifieke kenmerken van jouw onderneming? Wat zijn je sterke én zwakke punten? Wat maakt jouw klanten blij? Waarin ben je anders dan de concurrent? Hoe benader jij de markt? En welke kosten horen daarbij? Heb je daar reclame of campagnes voor nodig? Of een andere manier van adverteren?”

In goede én slechtere tijden

Ook trends krijgen een plekje in dit jaarplan. „Samen met de ondernemer volg ik het nieuws. Welke trends doemen er op in de branche? En hoe verhoudt zich dat tot de onderneming? De trends die er toe doen, vertaal ik door in cijfers. Sommige trends zijn voordelig, anderen helaas ook nadelig. Neem bijvoorbeeld Corona. Wordt een ondernemer daardoor getroffen? Dan zoek ik uit of hij aanspraak kan maken op gelden vanuit de overheid. En is er een derden verklaring nodig? Dan stel ik die ook voor hem op. Als copiloot sta ik de ondernemer bij. In goede én slechtere tijden.”

‘’Als we vandaag beslissen, kunnen we dat morgen proberen”

Inge Oosterhoff, Oosterhoff MKB Advies

De uitkomsten van alle analyses, plaatst Oosterhoff in haar softwarepakket, waar zij ze op de voet volgt. „Wijkt de ondernemer af? Dan signaleer ik dat meteen. Samen bekijken we dan wat er mis gaat.” Het fijnste aan samenwerken met ondernemers uit het MKB, vindt Oosterhoff het snelle schakelen. Als we vandaag beslissen, kunnen we dat morgen proberen. Ik zeg altijd: ‘meedenken is vanzelfsprekend, maar door vooruit te denken kan ik sneller handelen.’ Ik houd van een vlot werktempo. Nadenken, beslissen en doorgroeien.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Oosterhoff MKB Advies. Meer weten over Oosterhoff MKB Advies? Kijk op Oosterhoff MKB Advies.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws