Nieuws Financiën

Opknapbeurt voor 'Blikken Bioscoop' Arnhem

Van onze redactie 4 februari 2016

Filmhuis Arnhem nieuw Focus architecten ontwerp

JT Arnhem, in de volksmond bekend als de 'Blikken Bioscoop', krijgt in de loop van 2016 een opknapbeurt. De 'make-over' voor het filmtheater in de binnenstad hangt samen met een naamsverandering, schrijft De Gelderlander.Bioscoopconcern JT gaat verder als 'Vue'. Het voormalige Eurocinema krijgt een nieuw logo, een schilderbeurt en nieuw tapijt. De zalen worden uitgerust met VIP-stoelen. JT-directeur Ron Sterk verwacht die operatie voor november 2016 te kunnen afronden.

DalingJT Arnhem kampt al jaren met flink teruglopende bezoekersaantallen. In 2014 kreeg JT zo'n 110.000 filmliefhebbers over de vloer. Vorig jaar waren dat er een kleine 100.000, zegt Sterk. Hij verwacht dat de daling doorzet.

SluitenIn bioscoopkringen werd al gespeculeerd dat JT Arnhem de deuren zou gaan sluiten als gevolg van de tanende belangstelling. Met een nieuwe megabioscoop van Pathé in de stad en de grootse plannen die JT zelf heeft voor Nijmegen, zou Arnhem worden opgegeven, was de redenering.

HuurcontractVolgens Sterk is daar geen enkele sprake van. "Sluiting is niet aan de orde. Zelfs al zou ik het willen, dan kan het niet, want ons huurcontract in Arnhem loopt nog minimaal 6 jaar door", aldus de JT-topman.