Nieuws Financiën

Overijssel en Drenthe begeleiden 800 werkloze winkelmedewerkers naar nieuwe baan

De provincies Drenthe en Overijssel slaan de handen ineen om de werkloosheid in de retail tegen te gaan. Achthonderd werkloze winkelmedewerkers kunnen rekenen op begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan. Het initiatief is bedoeld om personeel dat op straat is komen te staan door faillissementen van ketens als V&D en Scheer & Foppen snel weer aan de slag te krijgen.

Van onze redactie 29 september 2016

Zwolle vend frans paalman

De werkzoekenden die meedoen worden begeleid naar nieuw werk of zelfstandig ondernemerschap. Er worden trainingen en opleidingen aangeboden en er komt een zogeheten mobiliteitspool om voor de deelnemers een nieuwe werkplek te vinden.

Europa

Ook diverse gemeentes, uitkeringsinstantie UWV, vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW dragen hun steentje bij aan het initiatief. Tevens wordt zo'n 1,7 miljoen euro Europese subsidie verwacht uit Brussel. Volgens het UWV gaat het om een ,,uniek project''.

Trend

De recente ontslaggolf in de detailhandel vormt voor de provincies Drenthe en Overijssel een punt van grote zorg. De retail is voor de regio een belangrijke werkgever. Veel andere banen liggen er normaal ook niet voor het oprapen.

Foto: Frans Paalman