Nieuws Financiën

Panama aan de Amsterdamse Zuidas

Infintax is de Nederlandse tak van Mossack Fonseca. De firma verzorgde tientallen financiële vluchtroutes voor vermogende Zuid-Amerikanen, schrijft de Volkskrant.

Marc van den Eerenbeemt & Tom Kreling 7 april 2016

Zuidas amsterdam

Het 'Panama Papers'-kantoor Mossack Fonseca heeft een Nederlandse vertegenwoordiger. Op aangeven van de Panamezen heeft de firma Infintax aan de Amsterdamse Zuidas in twee jaar tijd tientallen financiële vluchtroutes opgezet voor vermogende Zuid-Amerikanen.

WereldwijdDat blijkt volgens het FD en Trouw uit de uitgelekte gegevens van fiscaal adviesbureau Mossack Fonseca. Het Amsterdamse Infintax richtte wereldwijd vennootschappen op, van Nederland en Malta tot Nieuw-Zeeland en de Britse Maagdeneilanden. De Nederlanders zouden daarbij niet terugschrikken voor valsheid in geschrifte.

Uitgelekte memo'sAanvankelijk zochten de Panamezen de samenwerking met fiscaal adviseur Frank Sonsma. Hij richtte Mossack Fonseca Netherlands op. De Nederlander bleek echter te streng. In uitgelekte interne memo's van Mossack Fonseca wordt geklaagd dat Sonsma te weinig nieuwe zaken accepteert.

Lees verder via de website van de Volkskrant.