Nieuws Financiën

Paperflies laat reiziger goedkoop vliegticket vastzetten

Wie een vliegticket ziet voor een leuk prijsje, maar nog niet meteen tot aankoop wil overgaan, kan de aanbieding voor een gering bedrag vastleggen op de website van PaperFlies.

AD 26 januari 2017

Paperflies vliegtickets

Met deze 'verzekering voor goedkope reisjes' zijn reizigers dertig dagen gedekt tegen plotselinge prijsstijgingen als ze een tweede of derde keer de website met hun droomreis bezoeken, schrijft het AD. Reisbureaus kunnen opgekochte stoelen bij chartervluchten vijf dagen kostenloos vasthouden. Voor lijndiensten was die mogelijkheid er nog niet. PaperFlies rekent een bedrag tussen de 5 en 35 euro om een vliegticketprijs tot dertig dagen te verzekeren.

Hoge annulerings- en wijzigingskosten

Mede-oprichter Bob Stolk (28) vertelt dat zijn bedrijf inspeelt op de schommelende vliegticketprijzen waarmee reizigers kunnen worden geconfronteerd. ,,Er is in veel gevallen enige haast bij het boeken omdat prijzen vaak stijgen. Of je bent veel geld kwijt aan hoge annulerings- en wijzigingskosten. Dit willen we tegengaan'', aldus Stolk.

De website heeft een deal gesloten met een verzekeringsmaatschappij uit San Francisco die garant staat en uitbetaalt zodra de prijs omhoog gaat. ,,Net als een verzekeringmaatschappij, zijn wij een intermediair'', zo licht Stolk toe. Een ticket van 550 euro is bij PaperFlies te verzekeren voor 10 euro. Mocht de prijs binnen dertig dagen omhoog gaan, dan is het mogelijk om het ticket voor de originele prijs te kopen. De service vergoedt tot 200 euro per passagier.