Aangeboden door PIN Voorschot

Branded Content Financiën

PIN Voorschot voorziet in grote behoefte aan kleine leningen voor mkb

Stel je voor: je hebt een schoenenzaak en je moet investeren in de zomercollectie. Door de coronacrisis beschik je alleen niet over de financiële middelen om dat te doen. Hoe fijn zou het dan zijn om geld te lenen bij een partij die er alles aan doet om jou als ondernemer vooruit te helpen, die het geld binnen een week op je rekening zet en via pintransacties kleine gedeeltes van de aflossing int? Goed nieuws: die partij bestaat en heet PIN Voorschot.

Robbert Daalder 14 juni 2021

PIN Voorschot Diederik Werdmölder lening pinnen mkb ondernemer geld

Diederik Werdmölder, oprichter van PIN Voorschot: ,,Wij lijken in niets op een bank.” Foto: Janiek van Dijk

Hoe het precies werkt? Ga naar de site van PIN Voorschot, vul geheel vrijblijvend het formulier in en via een rekentool kun je direct zien welk bedrag je maximaal kunt lenen. Ben je enthousiast geraakt, dan gaat PIN Voorschot (dat inmiddels aan ruim tweeduizend klanten 5.600 leningen verstrekte) via banktransacties beoordelen of het voor jouw bedrijf en PIN Voorschot verstandig is om een lening te verstrekken. Binnen 24 uur is dat helder en wanneer er geen opvallendheden zijn, wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Ondernemers zijn helden

,,In tegenstelling tot een bank komen wij bij jou langs om kennis met je te maken”, begint Diederik Werdmölder als oprichter van PIN Voorschot. ,,We zijn zelf namelijk óók ondernemers en weten hoe belangrijk persoonlijk contact is. We hechten er veel waarde aan om onze klanten vooruit te helpen. In onze optiek zijn dit namelijk de helden die in deze gekke tijd keihard hebben gevochten om overeind te blijven en daarom een kans verdienen. Zien we mogelijkheden om je verder te helpen met een financiering en is jouw bedrijf op orde, dan maken we na het gesprek het contract op dat je digitaal kunt ondertekenen. Vervolgens activeren we een optie op je betaalterminal waardoor er bijvoorbeeld bij iedere pintransactie 15 procent van de klantenbon naar ons wordt overgemaakt. Met ingang van de volgende ochtend begin je met aflossen, zonder dat je er omkijken naar hebt.”

"We willen onze klanten vooruit helpen. Dit zijn de helden die in deze gekke tijd keihard hebben gevochten om overeind te blijven"

Diederik Werdmölder, oprichter van PIN Voorschot

Om je een beeld te geven van de kosten die je maakt bij PIN Voorschot, nemen we een voorbeeld van 10.000 euro. Betaal je dit in zes maanden tijd terug, dan los je gemiddeld 63 euro per dag af. Lukt het je om sneller af te lossen, dan worden de kosten evenredig verlaagd. In tegenstelling tot bij banken betaal je geen afsluitprovisie, hoef je geen jaarcijfers te laten zien en is er ook geen sprake van onderpand.

Groei door mond-tot-mondreclame

De ervaring van PIN Voorschot leert dat veel klanten aankloppen voor relatief kleine leningen. ,,Ik verbaas mij er weleens over hoeveel ondernemers al zijn geholpen met een voorschot van twee- of drieduizend euro. In totaal gaat het bij 14 procent van alle leningen om een bedrag onder de 5.000 euro. Daar verdienen wij niets aan, maar de betreffende ondernemer kan wel weer doen waar hij goed in is, namelijk ondernemen. En de kans is groot dat hij of zij op een verjaardag wél over PIN Voorschot vertelt aan die ene oom die misschien wel een groot bedrag nodig heeft voor een verbouwing of een tweede zaak. Mond-tot-mondreclame heeft ons sowieso al een mooie groei opgeleverd.”

"Veel ondernemers zijn al geholpen met een voorschot van tweeduizend euro"

Diederik Werdmölder, oprichter van PIN Voorschot

Het is een groei waar de 61-jarige ondernemer zo’n zes jaar geleden voor zou tekenen toen hij met PIN Voorschot begon. Werdmölder woonde daarvoor in Hongkong, werkte al dertig jaar voor financiële instellingen, maar wilde naar huis. Iets anders doen. Ondernemen. ,,In China maakte ik al eens kennis met een vergelijkbaar concept als PIN Voorschot. Het betaalverkeer in de retail en horeca steekt daar alleen heel anders in elkaar dan hier en dus ben ik gaan kijken hoe ik dit model passend voor Nederland kon maken. Ik kwam er al snel achter dat er onder mkb-ondernemers een grote behoefte is aan kleine en kortetermijnleningen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken, ben klein begonnen en nu staan we hier.”

Taboe op geld lenen

Wie uitgebreid in gesprek gaat met Werdmölder zal tot de conclusie komen dat hij en zijn dertien medewerkers er alles aan doen om in niets op een bank te lijken. Het feit dat PIN Voorschot vanuit een nette zolder in Naarden-Vesting opereert en niet gehuisvest is in een gigantisch glazen gebouw, is daar het eerste bewijs van. Wanneer de oprichter echter aangeeft dat hij empathie bij zijn medewerkers belangrijker vindt dan hun financiële kennis, is het helemaal duidelijk.

,,Wij hebben drie salesmensen aan boord en het is niet voor niets dat één van hen zelf ondernemer is geweest. Kijk, er rust nog altijd een taboe op geld lenen. En voor sommige ondernemers is het ook best spannend. Neem een vader en zijn zoon die samen een slagerij hebben. Zij hebben verstand van hun ambacht, maar lang niet iedereen heeft verstand van financiële contracten. Om de drempel wat te verlagen, gaan we bij de ondernemer langs om precies uit te leggen hoe het zit en wat wij voor hem of haar kunnen doen. En als één van de salesmensen op vakantie is, ga ik lekker zelf bij de klant langs. Eerlijk? Dat vind ik het leukste aspect van mijn werk. Er zijn daarmee zelfs al vriendschappen ontstaan.”

PIN Voorschot is er voor de échte doorzetters die durven te ondernemen.
Ben je op zoek naar een financiering die past bij jouw plannen en wil je meer weten? Kijk dan op www.pinvoorschot.nl

tracking pixel