Video Financiën

Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs: Sharon Hilgers: succesvolste vrouw (en de rijkste)

In Quotes Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs 2023 is Sharon Hilgers van MyJewellery de succesvolste en rijkste vrouw van Nederland.

Van onze redactie 10 mei 2023

&list=PLSdlWE9y-YxDUGH1891YComRdqHaHib-1&index=4

Dankzij haar sieradenimperium My Jewellery, dat schitterende winsten behaalt, debuteerde Sharon Hilgers vorig jaar op 32-jarige leeftijd in Quotes Top 100 Jonge Miljonairs. In de editie van 2023 die nu uit is stuift zij de top 30 binnen met een geschat vermogen van 45 miljoen, overigens eenzelfde geschatte vermoegn als vorig jaar.

Sharon Hilgers ziet modeontwerpster en presentatrice Nikkie Plessen naderen in de Quote-lijst. De 37-jarige eigenaresse van N Brands stijgt van de 47ste naar de 42ste positie met een geschat vermogen van 33 miljoen: dat is 5 miljoen meer dan vorig jaar.

Lees ook: Sharon Hilgers over succesbedrijf My Jewellery: 'Werken van de een naar de andere groeipiek'

Influencer Negin Mirsalehi nieuw in Quote Top 100

Negin Mirsalehi is de enige nieuwe vrouw in de lijst. De 34-jarige influencer, met 7 miljoen volgers op Instagram en eigenaresse van beautymerk Gisou, staat op plaats 61 met een geschat vermogen van 21 miljoen euro. Model Doutzen Kroes is volgens Quote goed voor 28 miljoen euro en staat daarmee op plek 54.

"My Jewellery groeit heel krachtig. Heel veel power, maar wel gecontroleerd"

'Even schakelen na Quote 100-publicatie over miljoenen'

Het meisje uit Wijchen - zoals ze zichzelf bescheiden omschrijft - was onder meer te gast in de podcast/videoserie Selfmade in Holland. Aan presentator Roelof Hemmen - die haar 'de vrouw van 45 miljoen' noemde - vertelde zij over Quote-notering onder meer:,,Ja, dat was toen best even schrikken. Ik wist niet van de Quote-publicatie en toen die ochtend de telefoon roodgloeiend stond moest ik wel even schakelen. Zag al voor me hoe de jonge mensen in ons bedrijf zouden denken: wordt hier zoveel geld verdiend? In de general meeting van die dag heb ik het genuanceerd. Dit bedrag wordt op mijn hoofd geplakt, maar het vertegenwoordigt de waarde van het bedrijf. Ik heb het niet liquide.” Of mensen haar nu anders zien? Lachend: ,,Dat weet ik niet. Intern was het even maatregelen treffen - en door.”

Sharon Hilgers: zonder financiers gaan ondernemen

In tegenstelling tot veel andere (mannelijke) ondernemers heeft Hilgers haar MyJewellery-imperium met eigen geld, dus zonder financiers, opgebouwd. Voor Hilgers is het een keuze geweest om geen financiers in de arm te nemen, vertelde ze bij Jinek. ,,Dat heeft ook te maken met controle willen houden. Geen stappen maken die je niet kan maken." De succesvolle ondernemer al met al tevreden over de wijze hoe haar My Jewellery groeit. ,,Het groeit heel krachtig. Heel veel power, maar wel gecontroleerd."

Lees ook: Quote top 100 jonge miljonairs: Adriaan Mol (Mollie) opnieuw aan kop met 2,8 miljard euro

Wat zal de nalatenschap van Sharon Hilgers voor volgende generatie zijn?

In het interview met Roelof Hemmen wordt onder meer ook het verschil tussen Sharons leven en dat van haar leeftijdgenoten besproken. Als hij vraagt naar de prijs van het leven van een topondernemer: ,,In alle levensfases heb ik een ander leven gehad dan vrienden. In je twenties is het doordeweeks werken en in het weekend feesten. Ik heb dat ook gedaan, maar veel minder. Ik had toen al veel verantwoordelijkheden. Moest mensen aannemen, mensen ontslaan. Maar ik heb mijn werk en verantwoordelijkheden nooit een te hoge prijs gevonden. Voor mij is dit een fijn leven.”

Bovenaan kun je de Selfmade in Holland-video met Sharon Hilgers bekijken. Via deze link kom je op een overzichtspagina met alle afleveringen. Deze serie werd i.s.m. Webhelden gerealiseerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws