Nieuws Financiën

Rabobank maakt storten van 200 en 500 eurobiljet duurder voor bedrijven

Rabobank vraagt vanaf 1 oktober 5 euro per keer aan zakelijke klanten die biljetten van 200 of 500 euro willen storten op hun rekening. Dat doet de Nederlandse bank naar eigen zeggen om ervoor te zorgen dat mensen grote bedragen vaker digitaal ontvangen en om misbruik van contant geld door criminelen tegen te gaan, schrijft ze in een brief aan haar klanten.

Redactie NU.nl 26 augustus 2021

Geld 200 500 euro bankbiljetten

Op dit moment kost geld storten bij Rabobank 2,25 euro per keer, maar vanaf de vijfde storting in een jaar gaat het tarief naar 9,50 euro. Nu komen daar voor zakelijke klanten dus nog extra kosten bij voor biljetten groter dan 200 euro. De tarieven gelden voor zowel storten via de sealbag als via de automaat.

"Contant geld speelt nog altijd een belangrijke rol in de maatschappij, maar aan het gebruik van grote sommen geld zijn risico's verbonden zoals witwassen en andere criminele activiteiten', meldt het bedrijf aan zijn bedrijfsklanten, zo weet NU.nl. 'We werken er hard aan om dit te voorkomen en als ondernemer kunt u hieraan meewerken door grote bedragen zoveel mogelijk digitaal te ontvangen.'

Lees ook: MKB-Nederland vindt het onbegrijpelijk dat kabinet niets ziet in mkb-bank

Rabobank wijst erop dat het een wettelijke verplichting heeft om onderzoek te doen naar de herkomst van grote biljetten contant geld. 'En aangezien dit hoge kosten met zich meebrengt, zijn wij genoodzaakt onze tarieven aan te passen.'

De bank vraagt ondernemers in de brief om hun klanten zoveel mogelijk te stimuleren om met pin te betalen. Het bedrijf was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws