Nieuws Financiën

Rabobank sluit kantoor in Markelo

Rabobank sluit het kantoor in Markelo. De pinautomaat blijft. Er komt een mobiel kantoor en service aan huis.

Van onze redactie 3 mei 2016

Rabobank ANP

Klanten van de Rabobank kunnen straks niet meer terecht bij het kantoor in Markelo. Per 1 juli sluit het de vestiging aan de Grotestraat de deuren. De pinautomaat en de sealbagautomaat blijven wel. Reden is dat het aantal bezoekers aan het kantoor steeds verder afneemt. "Het is nu al zo dat 92 procent van al het klantcontact telefonisch of online verloopt", weet Gerard Kok, directeur particulieren bij de Rabobank Noord en West Twente.

"In feite vragen onze klanten zelf om andersoortig contact met hun bank en daar willen we op inspelen. Daarnaast hebben we te maken met veiligheidseisen. Er moet een bepaald aantal medewerkers aanwezig zijn in het pand, terwijl er maar weinig klanten binnenstappen."

Mobiel kantoorDe voorgenomen sluiting is besproken met de dorpsraad en ondernemersvereniging in Markelo, zegt Kok. "Uit die gesprekken kwam de wens naar voren om nog aanwezig te zijn op een alternatieve locatie in Markelo. Dat gaan we invullen met een 'mobiel kantoor'. Het dagdeel waarop het mobiele kantoor in Markelo aanwezig is, wordt in overleg met de ondernemersvereniging en dorpsraad bepaald."

InternetVolgens Kok regelen klanten hun bankzaken steeds vaker vanuit huis, via telefoon, internet en mobiel. "Wij passen ons daarop aan, door de dienstverlening per telefoon en online uit te breiden." Zo is het mogelijk om met medewerkers te chatten en kunnen klanten 24 uur per dag hun bankzaken regelen via computer of een app op de telefoon.

KantoorInwoners die contact willen met een medewerker van de bank en niet kunnen wanneer het mobiele kantoor aanwezig is, kunnen terecht op de kantoren in Holten of Nijverdal. Om de klanten tegemoet te komen die niet in staat zijn om bankzaken online te regelen of naar Holten of Nijverdal te komen, heeft de Rabobank zogenoemde 'mobiele adviseurs' aangesteld. "Deze mensen komen bij onze klanten aan huis. Het gaat dan wel om mensen die vanwege ziekte, ouderdom of lichamelijke klachten niet naar ons toe kunnen komen", zegt Kok. "Ook is er de 'geldexpress', die geld aan huis komt brengen, tot een maximum van 450 euro."

Foto: ANP