Nieuws Financiën

Ruilwinkel Nijmegen wil komende zomer open

"Daar is een grote maatschappelijke behoefte aan." Met bijna 23.000 leden is Secondhand Nijmegen de populairste Facebookgroep van de regio, dat bericht De Gelderlander.

Van onze redactie 3 maart 2016

Uden kringloopwinkel

Nijmegenaren kunnen in de groep overbodige spullen kopen en verkopen. Woudenberg, beheerder van de groep, wil nu een stapje verder gaan en een fysieke ruilwinkel in de stad openen. "Met dat plan loop ik langer. Het past bij deze tijd. Mensen kunnen oude spullen inleveren in de winkel, daarvoor krijgen ze punten. Die kan men weer inruilen voor iets anders in de winkel. Daarmee voorkom je dat spullen zomaar worden weggegooid en kun je een ander blij maken."

OplossingHet is volgens Woudenberg met name een oplossing voor huishoudens met een laag inkomen: "We koppelen het nu immers los van geld. Aan een dergelijk initiatief is heel veel behoefte in de stad, dat weet ik zeker. Anderzijds wil ik het niet louter profileren als een winkel voor mensen met weinig geld. Iedereen moet zich er welkom voelen."

MeedenkenZe hoopt dat de winkel rond de zomer de deuren opent. "Ik ben onlangs gaan kijken bij de ruilwinkel in Goes. Die bestaat nu 10 jaar en loopt als een tierelier. Daar werken inmiddels 40 mensen. Zoiets moet in Nijmegen ook lukken. Daarvan ben ik overtuigd." Mensen die willen meedenken kunnen zich melden via info@ruilwinkelnijmegen.nl.