Nieuws Financiën

Saxion vergoedt waardeloze V&D-bonnen

Saxion Hogescholen geeft medewerkers een VVV-bon als compensatie voor hun waardeloos geworden V&D-bon van het kerstgeschenk. Wie in december de oude bon van vier tientjes nog voor een deel heeft kunnen verzilveren in het failliet verklaarde warenhuis, krijgt een VVV-bon van de nog openstaande waarde.

Van onze redactie 29 januari 2016

Saxionwouterborre

Dat heeft het college van bestuur van de hogeschoolgroep besloten, "omdat we niet willen dat medewerkers buiten hun schuld om een kerstgeschenk van minder waarde ontvangen dan collega's", aldus een woordvoerder.

72.000 euroMedewerkers konden ook voor een ander geschenk of een gift aan een goed doel kiezen. Er is bij Saxion in totaal voor ongeveer 72.000 euro aan V&D-vouchers gekozen, maar een deel van deze waarde is net op tijd verzilverd in het warenhuis. Hoeveel waarde nog op de genummerde vouchers staat, is op een website te controleren.Medewerkers mogen er ook alsnog voor kiezen om de waarde aan een goed doel te schenken. "We hebben uitgebreid rondvraag gedaan en er zijn ook medewerkers die er moeite mee hebben dat Saxion twee keer voor hetzelfde geschenk betaalt. Het staat hen uitdrukkelijk vrij om geen compensatie te vragen", zegt de woordvoerder.

Foto: Wouter Borre