Nieuws Financiën

Sluiting Rabobank biedt kansen voor Regiobank Geesteren

De Rabobank sluit de vestiging in Geesteren op 1 december en dat is koren op de molen van de concurrent, de Regiobank, meldt de Twentsche Courant Tubantia. "We krijgen gemiddeld nog vijf of zes mensen per dag in ons kantoor in Geesteren", zegt directeur particulieren Gerard Kok van de Rabobank Noord en West Twente.

Van onze redactie 12 oktober 2016

Regiobank frans nikkels

"Het bezoek van klanten is enorm teruggelopen. Veel mensen bankieren via internet op de computer of de smartphone. De balie verdwijnt daarom. Maar we houden mobiele adviseurs die mensen thuis opzoeken als er vragen zijn."

Tubbergen

Kok zegt dat het besluit niet over een nacht ijs is genomen, maar pas na overleg met Dorpsbelangen Geesteren, verenigingen en ondernemers tot stand kwam. Hij vindt ook dat het Rabokantoor in Tubbergen in het huidige pand te ruim in zijn jasje zit en sluit een verhuizing naar een ander pand in Tubbergen op termijn niet uit. Het gerucht dat het kantoor Tubbergen mogelijk ook gaat sluiten, verwijst Kok naar het rijk der fabelen. "Daar is absoluut geen sprake van", verzekert hij. "De Rabobank is een coöperatieve vereniging. We willen dicht bij onze leden zitten."

Persoonlijk

Hij voegt er aan toe dat de vier medewerkers van de Regiobank uit Geesteren komen. "We zijn dichtbij en persoonlijk. Veel mensen stellen dat nog op prijs. We geven een breed financieel advies en hebben een lange termijn visie."