Nieuws Financiën

Snackbar Koningshoek: na oprotpremie toch een toekomst

Moest Bryan's King Corner aanvankelijk donderdag de deuren sluiten, de Maassluise ondernemer mag nu in elk geval tot eind juni patat blijven verkopen op de huidige plek in winkelcentrum Koningshoek, schrijft het AD.

Sandra Don 1 april 2016

Snackbar

Een 'oprotpremie' van 12.500 euro kreeg Nabi Siddiqui, eigenaar van Bryan's King Corner, aanvankelijk eind vorig jaar van Wereldhave aangeboden. Per 31 maart (donderdag dus) zou hij de deuren moeten sluiten, zoals deze krant al eerder berichtte.Volgens Wereldhave, eigenaar van Koningshoek, was er in de toekomst geen plek meer in het gerenoveerde en vernieuwde Maassluise winkelcentrum. Zeker niet omdat de zaak van Siddiqui, die al 17 jaar verse patat verkoopt en een begrip is in Koningshoek, nog op naam stond van Bram Ladage, de vorige eigenaar.Maar een aantal goede gesprekken hebben wonderen gedaan, want Bryan's King Corner mag in elk geval tot eind juni op de huidige plek friet aan de man brengen. Ook krijgt de snackbar in de gerenoveerde en vernieuwde Koningshoek een plekje. Tot die tijd zal men patat verkopen vanuit een tijdelijk onderkomen, waarbij bijvoorbeeld moet worden gedacht aan een container of verkoopwagen.Tot grote vreugde van de klanten, die op Facebook een actie waren gestart om de ondernemer een hart onder de riem te steken. De steunbetuiging is de afgelopen tijd liefst 11.000 keer 'geliket'.Juichen"Ook voor ons is het een lichtpuntje'', vertelt Siddiqui. "Maar nog niet alles is rond, we moeten oppassen dat we niet te vroeg juichen. Ik kan pas opgelucht ademhalen als we definitief een nieuwe zaak hebben. Ik moet eerst de papieren in handen hebben. Het is nu wachten op een voorstel, 14 april gaan we weer met elkaar in gesprek.''

Ook trok Siddiqui eerder samen met Leo Lock, eigenaar van Lunch & Zo die 2 maanden geleden gedwongen de deuren sloot nadat hij werd uitgekocht door Wereldhave, aan de bel vanwege oneerlijke concurrentie. De Hema bestierde een tijdelijke koffiecorner in Koningshoek, die illegaal bleek te zijn omdat er door de gemeente geen ontheffing was verleend. Volgens het bestemmingsplan is er maar plaats voor één horecazaak en dat was Lunch & Zo. Zowel Lock als Siddiqui leed hierdoor omzetverlies.De Hema moest vervolgens opnieuw een vergunningaanvraag doen. Het papiertje is inmiddels verstrekt, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. De koffiecorner is dus niet langer illegaal.