Nieuws Financiën

Nieuwe subsidieronde voor mkb’ers en eenmanszaken die willen digitaliseren

‘Mijn Digitale Zaak’ is een initiatief van INretail, KVK, MKB-Nederland en RVO, dat in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt uitgevoerd. Het biedt, naast subsidie, een persoonlijk advies op basis van een quickscan, een stappenplan en een overzicht van mogelijke leveranciers aan. Nieuw dit jaar is dat de subsidie ook beschikbaar is voor eenmanszaken.

Van onze redactie 15 mei 2023

Mijn digitale zaken ondernemers kvk

Beeld: Shutterstock

Mijn Digitale Zaak bestaat uit drie stappen. In de eerste stap beantwoordt de ondernemer vragen over het bedrijf. Dat levert meteen een persoonlijk digitaliseringsadvies op. In de tweede stap ontvangen zij een lijst met leveranciers van digitaliseringsdiensten, passend bij het advies. Ondernemers kunnen vervolgens een leverancier selecteren en een offerte aanvragen. In de laatste stap kan de subsidie aangevraagd worden bij RVO. De subsidie vergoedt 50 procent van de offerteprijs tot een maximum van 2.500 euro.

''De scan is confronterend. Ik ontdekte zelfs dingen waar ik nog niets van wist en het prikkelt tot meer''

Rob Goossen, retail-ondernemer

Mijn Digitale Zaak samenwerking van INretail, KVK, RVO en MKB-Nederland

Mijn Digitale Zaak stimuleert digitalisering en maakt het minder complex. Dat lieten ook de resultaten van Mijn Digitale Zaak in 2022 zien, toen 3.641 ondernemers de scan voltooiden. ,,De scan is confronterend”, geeft retail-ondernemer Rob Goossen aan in de enquête die na afloop is afgenomen. ,,Ik ontdekte zelfs dingen waar ik nog niets van wist en het prikkelt tot meer.” 95 procent van de ondernemers vroeg subsidie aan voor investeringen die volgden uit hun persoonlijke advies.

INretail heeft voor dit initiatief in kaart gebracht welke digitaliseringsoplossingen het meest effect hebben op de productiviteit en toekomstbestendigheid van ondernemers in de retail. KVK heeft de digitaliseringsscan ontwikkeld en MKB-Nederland biedt een overzicht met mogelijke leveranciers. RVO geeft de subsidies uit.

Lees ook: Nabestaandendesk KVK helpt nabestaanden van ondernemers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws