Aangeboden door Togather Finance

Branded Content Financiën

Togather Finance: direct werkkapitaal voor groei-ondernemers

Beschikbaarheid van voldoende werkkapitaal is voor veel mkb-bedrijven een groot probleem. Dat komt in deze corona-pandemie door (tijdelijk) minder opdrachten, maar ook door later en slechter betalende debiteuren. Togather Finance levert naast extra werkkapitaal ook tools aan mkb-bedrijven die alle zorgen over wanbetalers wegnemen.

Wim Danhof 15 maart 2021

Togather Finance CEO

Op de foto Deborah Hutchinson, CEO Togather Finance. Met het nieuwe cashmanagementplatform biedt Togather Finance aan klanten nog meer betalingszekerheid, veiligheid en controle waarmee ze meer grip op de zaak hebben. Foto: Togather Finance

Lees ook: Over schulden, overheid en (geen) perspectief: de realiteit van drie ondernemers

'Grip op je zaak' is mogelijk door het vernieuwde cashmanagementplatform van Togather Finance. Ondernemers beschikken door dit platform over de juiste middelen om hun cashflow te managen, de klantenportefeuille en omzetverdeling te analyseren en de kredietwaardigheid van klanten te toetsen. CEO Deborah Hutchinson: ,,Wij vullen voor het mkb het gat in dat de banken hebben laten ontstaan.”

Slecht of laat betaalde facturen: zo’n veertig procent van de mkb-ondernemers heeft er dagelijks last van. Sterker nog, volgens onderzoek van Atradius steeg door de pandemie het aantal achterstallige facturen met 75%. Inmiddels wordt ruim de helft van de facturen te laat betaald en staat 37% langer dan 31 dagen open. Dat is alarmerend; 25% van de faillissementen wordt veroorzaakt door trage betalers. Zonder tijdige cash is er geen ‘flow’: geen ruimte om jouw rekeningen en personeel te betalen, te investeren en te groeien.

Binnen een dag 95 procent factuurbetaling

Togather Finance, 25 medewerkers, gevestigd in Amsterdam en Londen, is een bedrijf dat de facturen inclusief het betalingsrisico, zowel nationaal als internationaal, overneemt voor MKB-bedrijven met een jaaromzet vanaf 500.000 euro. De klanten van deze in Nederland gevestigde startup krijgen binnen een dag 95 procent van hun factuurbedragen uitbetaald.

Dat is in de factoringwereld een hoog percentage: de gemiddelde voorfinanciering van facturen ligt rond 80 procent. Nadat een debiteur de factuur heeft voldaan, vindt nog een nabetaling plaats. Dit is het verschil tussen de 5 procent en de vergoeding die Togather Finance inhoudt.

''De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben de beschikbaarheid van werkkapitaal voor het MKB structureel verslechterd''

Deborah Hutchinson, CEO Togather Finance

Grote banken financieren niet, grote klanten betalen laat

Met het nieuwe cashmanagementplatform biedt Togather Finance aan klanten nog meer betalingszekerheid, veiligheid en controle waarmee ze meer grip op de zaak hebben. CEO Deborah Hutchinson licht dit toe en begint met wat context: ,,De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben de beschikbaarheid van werkkapitaal voor het MKB structureel verslechterd:

  • Grootbanken doen nauwelijks nog aan voorfinanciering van facturen voor deze groep ondernemers. Dit vergt specialisme en technologische oplossingen om deze kosten effectief te kunnen aanbieden.
  • Daarnaast is de betalingsmoraal van grotere bedrijven en overheden de laatste jaren structureel verslechterd. Facturen worden gerust pas na zestig dagen betaald. Bij hun leveranciers, vaak juist de kleinere bedrijven, leidt dit tot een enorme verslechtering van hun cashflow en veroorzaakt dit vertraging van hun groei.

Togather Finance vult het gat dat de banken hebben laten vallen door facturen voor klanten meteen vrijwel volledig uit te betalen. Zo beschikken bedrijven weer veel sneller over werkkapitaal, geld dat de economie inrolt. Let wel, 65 procent van het geld wordt in het mkb verdiend. Deze bedrijven vormen, juist ook in deze coronacrisis, dankzij hun grotere wendbaarheid de groeimotor van de economie.”

Lees ook: ‘Ondernemers, wees klaar voor de buffer-economie’

De cowboys te slim af zijn

Wat betreft de veiligheid van het nieuwe cashmanagementplatform: de afnemers van de klanten van Togather Finance merken niet dat zij hen benaderen over niet betaalde facturen, want de aankoop en al het beheer van openstaande facturen wordt uitgevoerd uit naam en in de huisstijl van het mkb-bedrijf.

Hutchinson: ,,De meeste bedrijven willen hun klanten liever uit eigen naam benaderd zien worden, dan uit naam van een factoringbedrijf, maar er zijn ook klanten die juist Togather Finance hierin, als een extra drukmiddel, zichtbaar willen laten zijn naar hun afnemers. Beide opties zijn mogelijk.

Verder bieden wij de ondernemers betalingszekerheid in het geval klanten helemaal niet betalen of failliet gaan. Wat de veiligheid van het zakendoen verder vergroot is dat ondernemers in ons cashmanagementplatform volledig inzicht hebben in het betaalgedrag van hun klanten en eenvoudig een krediettoets kunnen uitvoeren op hun klanten en prospects. Dat geeft een grote mate van zekerheid dat je zaken blijft doen met solvabele en betrouwbare partijen. Het voorkomt dat je, zeker in deze crisistijden, bezwijkt voor de verlokking van dubieuze to good to be true-orders.”

Tekst gaat onder foto - ceo Deborah Hutchinson - verder.

''In het uitgebreide dashboard is zichtbaar hoeveel geld er wanneer binnenkomt, zodat je daar als ondernemer op kunt anticiperen qua in te plannen uitgaven''

Deborah Hutchinson, CEO Togather Finance

‘In control’ zijn

Het cashmanagementplatform van Togather Finance bevat allerlei instrumenten waarmee ondernemers de controle over hun werkkapitaal verder kunnen vergroten. Hutchinson geeft voorbeelden: ,,In het uitgebreide dashboard is zichtbaar hoeveel geld er wanneer binnenkomt, zodat je daar als ondernemer op kunt anticiperen qua in te plannen uitgaven. Ook is de betaalhistorie te raadplegen. Zo wordt duidelijk welke klanten snel of juist traag betalen. Dit roept de vraag op of je bij bepaalde klanten wel of niet de betalingsvoorwaarden moet aanscherpen.

Daarnaast is grafisch zichtbaar hoe je klantenkring is opgebouwd en hoe de omzet over die klanten is opgebouwd. Is die ene klant bijvoorbeeld te bepalend voor de omzet en loop je daardoor risico’s? Over deze en nog veel meer zaken kunnen ondernemers het gesprek aangaan met onze adviseurs. Daarmee maken wij de cirkel eigenlijk weer rond: vroeger had je als ondernemer geregeld een gesprek met je bankadviseur, bij de bank. Nu is Togather Finance jouw partner waarmee de ondernemer, aan de hand van data, het gesprek kan aangaan: zowel vanuit het financiële perspectief als het adviseursperspectief.”

Jouw volgende stap

Geïnteresseerd in het beheer van uw zakelijke facturen? Neem contact op met Togather Finance.

tracking pixel