Nieuws Financiën

Tweede kans voor Zwols ondernemersfonds

Het is een gevoelig onderwerp, maar toch denkt voorzitter Peter Pels van CityCentrum Zwolle dat het ondernemersfonds in Zwolle er komt. In het potje moet bijna drie ton komen, meldt de Stentor.

Kimberley Rallis | Foto: ANP 15 september 2016

Zwolleanp10653

"We zitten aan de vrijheid van ondernemers en hun portemonnee, maar het plan is dit keer haalbaar", zegt hij namens de werkgroep ZwolleFonds.

Stadsbeleving

Het plan is om een ondernemersfonds in de Zwolse binnenstad op te zetten. Het ZwolleFonds moet ervoor zorgen, door middel van plannen van en door ondernemers, dat er meer bezoekers naar Zwolle komen, die meer gaan besteden. Die bezoekers kunnen dan weer rekenen op meer 'beleving' in de binnenstad.

Breedgedragen

De afgelopen jaren is gebleken dat dat met de huidige versnipperde en geringe budgetten niet lukt. In 2011 strandde een eerdere poging om een dergelijk fonds op te zetten. Verschil met het plan van toen? "De organisatie is professioneel, er is een breedgedragen werkgroep en het geld gaat niet naar gemeentelijke activiteiten, zoals in het vorige plan wel het geval was."

Verplichting

De bijdrage voor het ZwolleFonds is niet vrijwillig. Als het plan erdoor komt moeten alle ondernemers geld afstaan, of zij er nou achter staan of niet. In totaal gaat om 625 adressen; het instapbedrag is 240 euro en loopt in vijf stappen op naar 895 euro voor grote ondernemingen. Ondernemers met meerdere panden betalen maximaal 1500 euro.