Nieuws Financiën

Twentse bedrijfsleven staat garant voor toekomst FC Twente

FC Twente kan door een substantiële garantstelling van het Twentse bedrijfsleven van vele miljoenen beschikken over voldoende werkkapitaal om haar continuïteit te kunnen waarborgen. Samen met het eerder gesloten crediteurenakkoord met oud-bestuurders, lijkt de toekomst van de club daarmee gered.

Van onze redactie 29 april 2016

Grolsch Veste Lars Smook

“Het is fantastisch om te merken op hoeveel steun FC Twente in de regio kan rekenen", zegt interim-directeur Onno Jacobs. "Niet alleen onze supporters zijn in deze loodzware periode onvoorwaardelijk achter de club blijven staan, ook het Twentse bedrijfsleven laat zich van haar beste kant zien. Met deze garantstelling, waarbij een groot aantal bedrijven betrokken is, kunnen nog voor 1 mei een stevige financiële prognose afgeven aan de KNVB-licentiecommissie. Dat is essentieel in het hopelijk behoud van onze licentie en daarmee dus voor onze toekomst.”

Kenmerkend De steun van het Twentse bedrijfsleven was noodzakelijk, omdat het inroepen van de gemeentelijke garantstelling van 32 miljoen euro, op basis van de bijhorende voorwaarden, niet voor 1 mei kan worden gerealiseerd. Jacobs: “Het is kenmerkend voor de constructieve rol van de gemeente Enschede dat de termijn voor het alsnog kunnen inroepen van de gemeentelijke garantstelling is verlengd naar 31 december 2016.”

12 miljoenFC Twente had voor zondag 1 mei een garantstelling van 12 miljoen euro uit het bedrijfsleven nodig. Om dat bedrag bij elkaar te halen is Hans Kroeze, directeur van de Asito Dienstengroep, de afgelopen tijd druk bezig geweest om Twentse ondernemers te mobiliseren.

De bedrijven die garant staan voor de miljoenen aan FC Twente wensen volgens de club anoniem te blijven.

Foto: ANP