Nieuws Financiën

Twentse bedrijven scoren in Turkije

Triogen uit Goor heeft mede door de contacten op de internationale energie- en duurzaamheidsbeurs ICCI in Turkije miljoenenopdrachten binnengehaald. Met enkele andere bedrijven uit deze regio was Triogen de afgelopen week via WTC Twente op bezoek in Istanbul.

Bert Hellegers 3 mei 2016

Istanbul pixabay

“De samenwerking met het WTC Twente doet meer dan alleen de deuren openen. Vorig jaar hebben we de eerste contacten gelegd, nu hebben we één getekende deal ter waarde van 2,5 miljoen euro en een serieuze kans om nog vijf van deze deals op korte termijn te scoren”, aldus Marcel Borkent, strategic business developer van Triogen uit Goor.

KansenOok Arnold Timmer, managing director van We4Ce uit Almelo, heeft ook hoge verwachtingen van de resultaten van het bezoek aan de beurs in Turkije: “We hebben in navolging van vorig jaar op deze missie verdere stappen kunnen nemen om Nederland als kennisland in windenergie in Turkije te promoten. In 2017 verwachten wij de eerste opdrachten te kunnen scoren. Voor de Turkse industrie liggen er absoluut kansen in de windindustrie, waarbij er veel werkgelegenheid kan worden gecreëerd.”

DeelnemersDeelnemende bedrijven en organisaties aan de WTC Twente missie waren Aeolis, ASK Consultants, ChargeToGo, Dorset, Hitec Power Protection, Holland Home of Wind Energy, KroeseWevers Turkije Desk, OPRA Turbines, Triogen, Provincie Overijssel en We4Ce.