Nieuws Financiën

Uber investeert in Nederlandse startup Otly

Technologiebedrijf Uber heeft een financiële bijdrage geleverd aan het nieuwe Nederlandse bedrijf Otly. De startup uit Amsterdam ontwikkelde een zakgeldapp, waarmee ouders hun kinderen kunnen laten wennen aan sparen en digitaal geld beheren.

ANP | Foto: Otly 9 augustus 2016

Otly team

Otly was een van de vier winnaars van een Europese startupwedstrijd van Uber, waaraan 4000 projecten uit verschillende landen meededen. Topman Travis Kalanick van Uber, dat zelf van startup met een app voor taxidiensten uitgroeide tot een miljardenbedrijf, maakte maandag bekend de projecten ook financieel te ondersteunen.

ErkenningDe hoogte van de investering wordt niet bekendgemaakt, maar het gaat volgens Jaron Borensztajn van Otly over een ,,symbolische investering" waarvoor Uber een minderheidsbelang krijgt. ,,Eigenlijk is de erkenning van een bedrijf als Uber het belangrijkst. Dat geeft ons een boost."

Het bedrijf bestaat nu ongeveer een jaar en wil uitgroeien tot een volwaardige bank voor ouders en kinderen. Voor zaken als banklicenties wordt gebruikgemaakt van de betaalsoftware MyOrder van Rabobank.

De app wordt gratis aangeboden, maar Otly wil in een later stadium geld verdienen met advertenties en door het aanbieden van digitale tegoedbonnen voor bijvoorbeeld de Appstore van Apple of de gamesplatformen Xbox en PlayStation. Kinderen kunnen dan binnen de door de ouders aangegeven speelruimte zelf online aankopen doen.