Bekijk de video:
De wereld van voeding en gezondheid is volop in beweging. Vegan Masters is in Nederland een van de drijvende krachten achter deze revolutie. ,,Wij zijn 'de veganizers' van het huidige aanbod van mainstream gemakvoeding," zegt oprichter Danny Galiart in De Ondernemer Live. Met meer dan 9,3 miljoen flexitariërs die gedreven worden door gezondheids- en milieubewustzijn, is de vraag naar plantaardige voeding exponentieel toegenomen. De jaarlijkse verwachte marktgroei is 20 procent voor plantaardige voeding. Vegan Masters is zodanig gepositioneerd dat het bedrijf goed kan profiteren van deze groei.
Vegan Masters bevindt zich, zo vertelt Galiart, bovendien in het hart van de eiwittransitie, de overgang naar meer plantaardige eiwitten. Een beweging die volgens hem niet meer te stoppen is en waar ook de overheid steeds meer op inzet. Het bedrijf heeft ready-to-prepare en ready-to-eat-producten ontwikkeld om in te spelen op de behoeften van zowel consumenten als professionals in de voedingsindustrie. Danny legt uit: ,,Eigenlijk hebben wij twee verschillende stromingen: B2C en B2B."
Lees ook: Moss Last Mile Heroes zet met sharefunding in op landelijk groen pakketvervoer
Doe mee met De Pitch
Wil jij groeien? Dan gaan we dat regelen. Dat doen we met onze nieuwe kijkradiorubriek De Pitch. Elke week kan een ondernemer tijdens de uitzending van De Ondernemer Live zijn of haar plan pitchen aan toekomstige investeerders. Er is een regel: je hebt één minuut. Meer weten of je opgeven? Hier lees je meer.
Van bourgondiër naar culinaire plantaardige gerechten
Voor B2B-professionals biedt Vegan Masters al een indrukwekkend assortiment plantaardige producten. Danny legt uit: ,,Wij hebben een hele spreadlijn ontwikkeld. Allemaal plantaardig. Een vegan filet americain, no egg salad, no tuna salad. Daarnaast hebben we pinsa's (vegan variant op pizza, red). Dus wij maken het huidige aanbod van gemaksvoeding plantaardig."
Danny is zelf al vijf jaar vegan en vertelt hoe Vegan Masters is voortgekomen uit simpelweg liefde voor culinaire plantaardige gerechten. ,,We wilden van de keukentafel thuis een brug slaan naar de groep flexitariërs, en zo zijn we uiteindelijk bij het concept Vegan Masters uitgekomen", zegt hij. Zijn persoonlijke ervaring als 'een bourgondiër die de overstap maakte naar veganisme', heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. ,,En uiteindelijk gaat het maar om één ding: het moet fokking lekker zijn."
Lees ook: SentioCX zoekt naar investeerders voor klantenservice van de toekomst
Duurzamere voedselopties en toekomstplannen
Vegan Masters heeft recentelijk een grote uitdaging aangenomen om hun propositie te verbeteren. Danny legt uit: ,,Wij willen het beste jongetje van de klas zijn als het om verduurzaming gaat." Het bedrijf heeft geïnvesteerd in het verminderen van voedselverspilling door hun producten langer houdbaar te maken. Hoewel dit proces langer duurde dan verwacht, is het doel de wereld een beetje mooier te maken door duurzamere voedselopties te bieden.
Om hun groeiplannen te ondersteunen, streeft Vegan Masters in deze derde investeringsronde naar een financiering van 300.000 euro via sharefunding. Met het groeikapitaal wil het bedrijf inzetten op grotere naamsbekendheid, opschaling en productontwikkeling.
Ook investeren in Vegan Masters? Ga dan naar Eyevestor.