Nieuws Financiën

Verhuurders V&D's niet overtuigd door bod Kahn

De grote verhuurders van V&D weigeren zich op te laten jutten door de curatoren van het warenhuis en CoolCateigenaar Roland Kahn, aldus Het Parool.

David Bremmer 10 februari 2016

VD Overname Kandidaten

Ze nemen de tijd om te kiezen tussen Kahn en Hudson's Bay Company (HBC), dat nadrukkelijk nog in de race is. De redding van V&D kan nog dagen en misschien zelfs weken op zich laten wachten, vertellen verhuurders.

Enkele grote vastgoedeigenaren kwamen gisteren bijeen onder leiding van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. De uitkomst: ze gaan nog niet in zee met Kahn. Veel verhuurders zijn gecharmeerd van Hudson's, dat serieuze interesse heeft in een aanzienlijk deel van de V&D-panden. Bovendien is er in enkele steden een derde kaper op de kust.

Curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck-Smolders hebben juist steeds gezegd dat er uiterlijk vandaag duidelijkheid moet zijn. Het UWV betaalt de 5500 medewerkers van V&D slechts tot 16 februari door en de formaliteiten van een overname vergen ook nog een week. Is er volgende week geen deal, dan sluiten alle filialen. Volgens Mare Elizen van Elizen Vastgoed, dat de V&D's in Deventer en Apeldoorn bezit, kan het echter nog alle kanten op. De gesprekken kunnen zelfs nog weken duren, stelt Elizen, die zegt dat het verhuurders niet alleen om geld gaat.

Probleem is dat zowel CoolCat als HBC slechts een deel van de V&D-panden wil, met name die in de grote steden. De meeste verhuurders hebben echter zowel panden in grote als kleine gemeenten. Jos van de Mortel is een van hen, zijn Metroprop is eigenaar van de filialen Den Bosch, Sittard en Heerlen. "Ik wil een goede deal, liefst voor de lange termijn. En dan graag voor al mijn panden."

Van de Mortel ziet in Hudson's een uiterst interessante partij. "Ze lijken tot nu toe in meer van mijn panden geïnteresseerd dan Kahn." Sowieso vindt hij het bod van de CoolCateigenaar te laag. "Ik heb een tegenvoorstel gedaan, maar ik heb daarop nog niets gehoord."