Nieuws Financiën

Verpleegkundigen van ZGT beginnen eigen coachingbureau

Ellen Mulder en Paula Prinsen openen vrijdag hun eigen coachingbureau 'Druk Coaching'. Het bureau is een particuliere instelling waar mensen die onder de druk van alledag dreigen vast te lopen, geholpen worden de balans in het leven terug te vinden. Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia donderdag.

Van onze redactie 13 oktober 2016

Ellen Mulder en Paula Prinsen

Mulder en Prinsen kennen elkaar van het ziekenhuis ZGT in Almelo, waar ze al jaren werkzaam zijn als psychiatrisch verpleegkundigen. Daar waren ze onder meer actief in het adhd-centrum. Dat centrum werd onlangs opgeheven, omdat de zorgverzekeraars het niet meer vergoeden.

Eigen coachingbureau

"We vonden het jammer dat het adhd-coachen bij het ZGT ophield. Het was inspirerend werk en we boekten goede resultaten", aldus Prinsen. "Daarom hebben we besloten om naast ons werk bij het ZGT voor onszelf te beginnen met een coachingbureau, waarbij we de doelgroep hebben verbreed. We coachen niet alleen mensen met adhd, maar ook andere jongvolwassenen en volwassenen die in de permanente stroom van prikkels in deze moderne maatschappij verstrikt dreigen te raken."

Bevestigd

Het verhaal van de twee Almelose verpleegkundigen wordt bevestigd door recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat afgelopen zomer nog vaststelde dat steeds meer Nederlanders zogeheten 'combinatiedruk' ervaren en dat dit kan leiden tot mentale en lichamelijke problemen.

Opening

Druk Coaching is gevestigd aan de Hofkampstraat 49 in Almelo. Het kantoor wordt vrijdagmiddag officieel geopend, in het bijzijn van onder anderen oud-profvoetballer Jan Mulder.

Op de foto: Ellen Mulder (links) en Paula Prinsen (rechts) | Fotograaf: Lenneke Lingmont