Nieuws Financiën
Versmarkt Roosendaal na half jaar al failliet
De slager verkoopt zijn laatste vleeswaren voor de helft van de prijs, de rest van de schappen is al grotendeels leeg, aldus BN/De Stem "Nu kan het ineens wel", zegt Ad Siemons zuchtend, verwijzend naar de klanten die toestromen bij het zien van de uitverkoop. Het bestuur en de agrarische ondernemers die producten verkochten op de versmarkt hebben besloten de stekker uit Streek en Beleving te trekken. De zaak in de Biggelaar is dicht.

Siemons was de bestuursvoorzitter en een van de initiatiefnemers van versmarkt Streek en Beleving, die zich begin dit jaar onderin het winkelcentrum nestelde. "De omzet was te laag. We waren echt niet duur, maar toch kwamen de mensen niet. Misschien heeft het ook te maken met de warme zomer die we hebben gehad, dan gaan mensen niet graag de stad in. Ook de locatie is niet ideaal, met de leegstand om ons heen. Maar eigenlijk is het een raadsel voor mij waarom het niet is gaan lopen. We hebben er onze ziel en zaligheid in gelegd."
Ook Carola Hereijgers vindt het wegblijven van klanten lastig te verklaren. Zij was, net als Siemons, vanaf het begin bij de versmarkt betrokken en verkocht onder meer aardbeien. "Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken. Het is verschrikkelijk. De versmarkt was echt ons kindje."
Siemons had een hoger doel voor ogen dan alleen het verkopen van verse producten. "We wilden mensen iets laten zien van het buitengebied. Dat gebied wordt nogal eens vergeten, maar daar lopen zo veel goede ondernemers rond. Als het goed zou lopen, was het een boost voor het imago geweest."
De versmarkt had in het begin nog acht tot negen personen dagelijks op de werkvloer, maar dat aantal was uit nood al geslonken naar vier. De Oudenbossche bakker Jan Nagelkerke, die al snel vertrok uit de versmarkt, klaagde onder meer over dat gebrek aan personeel. Siemons: "Maar dat was het gevolg van de dalende omzet."
Vanaf vandaag zijn alle agrarische ondernemers weg en is de versmarkt gesloten.