Nieuws Financiën

Vertraging werkzaamheden Groote Markt Oldenzaal

Horeca-ondernemers en bezoekers van de Groote Markt zijn na deze week voor even verlost van de werklieden en hun grote materieel. In september komt de aannemer terug voor fase 2 van het ingrijpende project dat de binnenstad van Oldenzaal een ander aanzien gaat geven.

Van onze redactie 19 mei 2016

Groote markt oldenzaal werkzaamheden lars smook

Omgevingsmanager Klaas Klarenberg zit er deze ochtend ontspannen bij in de bar van restaurant Ter Stege. "Het zijn de laatste loodjes hier en dan zit het voorlopig even op", zegt hij. Het plaatsen van de put is zo gepiept. "Er zat een historische put van Bentheimer zandsteen en die dient nu als basis voor de nieuwe betonnen rioolput. "We hebben de oude put 3,5 meter kleiner gemaakt en op de resten rust nu de nieuwe put."

Onbekende leidingenHet project Groote Markt Oldenzaal verloopt volgens Klarenberg prima, al is er hier en daar wel wat vertraging ontstaan. "We zijn in de grond wel zaken tegen gekomen waar we geen rekening mee hebben gehouden. Onbekende leidingen die nergens op papier staan bijvoorbeeld. En vorige week hadden we pech met een oude waterleiding die op het laatste moment ineens open scheurde. Dat kostte ons ook weer een paar uur extra, waardoor het werk vertraging opliep. Alles bij elkaar liggen we een week of drie achter op ons eerste schema en dat valt op zich best mee."

Geen extra overlast ondernemersDat betekent niet dat er sprake zal zijn van extra overlast voor bezoekers of ondernemers. "We hebben en houden korte lijnen en als er iets gebeurt, zoals vandaag het plaatsen van de put, dan zorgen we ervoor dat de horeca daarvan op de hoogte is. Tot nu toe verloopt die communicatie prima. Wij weten elkaar heel goed te vinden en dat is ook nodig bij zo'n ingrijpend project."

Even pauzeDeze week worden de laatste werkzaamheden verricht en dan is het even pauze "We gaan op 5 september verder. Dan kijken we naar de nog ontbrekende leidingen. Op de markt moeten er nog wat bierleidingen geplaatst worden en dat doen we op een maandag, als de restaurants en café's gesloten zijn."

Archieffoto: begin van de werkzaamheden aan de Groote Markt in Oldenzaal (Lars Smook)