Aangeboden door Vindsubsidies

Branded Content Financiën

Haal het maximale uit je subsidieaanvraag en focus je op groei en innovatie

Of je nu als ondernemer zonnepanelen koopt of een innovatief project aangaat: in Nederland is er vaak een subsidie voor te krijgen. Vindsubsidies staat ondernemers al 25 jaar full service bij op subsidiegebied. ,,Het is begeleiding van A tot Z”

Jette Pellemans 25 maart 2022

EVM20220323 Vindsubsidies01

Vindsubsidies helpen innovatiegedreven ondernemingen grenzen te verleggen. Van starters tot aan grote wereldspelers. Foto: Emiel Muijderman

Het is maart en dat betekent: drukte in subsidieland. Vooral voor het afhandelen van de veel gebruikte subsidieregeling WBSO is het nu druk, vertelt Matthijs Jansen. Hij is de manager van het fiscaal team van adviesbureau Vindsubsidies. ,,Als een ondernemer in 2021 een WBSO-subsidie heeft gekregen, moet hij nu verantwoorden waar hij dat geld aan heeft uitgegeven. Dat is best een hele puzzel, met omvangrijke uren- en kostenoverzichten. Dat is nooit het meest favoriete stukje werk voor ondernemers.”

Zeker als je nu als ondernemer vreest dat je vereiste administratie niet op orde is, of dat je een aantal uren tekort komt voor het aangevraagde bedrag. Matthijs Jansen: ,,We krijgen deze tijd van het jaar regelmatig gestreste ondernemers aan de lijn, die zeggen: help! Ik kom er niet meer uit.”

De ondernemer bijstaan op subsidiegebied

Vindsubsidies is dan de partij om de ondernemer bij te staan met al deze dilemma’s. Het adviesbureau bestaat nu 25 jaar en heeft tachtig consultants in dienst die alles weten van subsidieregelingen in Nederland, ieder gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied. Het bedrijf is behoorlijk aan het groeien. Onlangs nog heeft Vindsubsidies twee concurrerende organisaties overgekocht en voor de komende vier jaar staan er nog een tiental van dit soort overnames op stapel.

Vindsubsidies wil voor ondernemers graag dé full service partner zijn op subsidiegebied. Vaak is de WBSO-regeling – een subsidie voor innovatieprojecten - een eerste contactmoment, vertelt operationeel directeur Leon Rohaan. ,,De WBSO is een grote en laagdrempelige subsidieregeling waar iedere jaar 22.000 bedrijven gebruik van maken. Het is voor ons een ideaal aanknopingspunt voor andere regelingen op provinciaal, nationaal of Europees niveau.”

''Dat doen we zodat we ook kunnen adviseren over andere subsidies, waarvan de ondernemer niet altijd het bestaan weet''

Leon Rohaan, operationeel directeur

Wat zijn de plannen voor de toekomst

In zo’n gesprek vraagt Vindsubsidies door bij de ondernemer: wat zijn de plannen voor de toekomst, welke projecten staan op stapel? Rohaan: ,,Dat doen we zodat we ook kunnen adviseren over andere subsidies, waarvan de ondernemer niet altijd het bestaan weet. Zo kun je subsidie aanvragen als je elektrische auto’s aanschaft voor je bedrijf of zonnepanelen legt, maar ook als je scholing aanbiedt aan je personeel of een investering doet in het buitenland.”

De adviseur denkt dan mee met de ondernemer. Soms kan een aantal vierkante meter meer of minder zonnepanelen bijvoorbeeld maken dat je net wél in een subsidieregeling valt. Rohaan: ,,Het zou toch zonde zijn om zo’n bedrag mis te lopen doordat je het simpelweg niet wist.”

De begeleiding die Vindsubsidies biedt, behelst meer dan alleen een aanvraagformuliertje invullen. Matthijs Jansen zegt dat de ondernemer eigenlijk ‘alleen hoeft te vertellen wat hij van plan is’ , de rest doen zij. Dat gaat om het inhoudelijke opstellen van de aanvraag tot het daadwerkelijk indienen ervan bij het digitaal loket. Vervolgens houdt Vindsubsidies in de gaten of er nog vragen zijn en geeft een seintje als er een deadline aan zit te komen. Ook de administratieve afhandeling achteraf kan de organisatie uit handen nemen. ,,Eigenlijk is het begeleiding van A tot Z,” vat Jansen bondig samen.

Foto: Emiel Muijderman

Door expertise zorgen voor extra baten

Maar waarom zou een ondernemer dat doen? Met een beetje inspanning kun je dat toch ook zelf op een vrijdagmiddag? ,,Dat kan, maar dan moet je je erin verdiepen. Daar moet je tijd voor en zin in hebben,” zegt Leon Rohaan. ,,Voor ons is het onze corebusiness. Bovendien durf ik te zeggen dat wij onszelf terugverdienen. We zorgen door onze expertise voor extra baten, ook op gebieden die de ondernemer nog niet in het vizier had.”

Verder is een subsidie-adviseur een welkome – zo niet noodzakelijke - partner in grote aanvragen met meerdere partijen. Matthijs Jansen: ,,Wij acteren in zulke projecten als mede-projectleider, om telkens zicht te houden op de financiële situatie en de tussentijdse subsidiedeadlines. Dit om te voorkomen dat de partijen achteraf voor verrassingen komt te staan.”

En als het aangevraagde subsidiebedrag eenmaal op de rekening van de ondernemer staat, hoeft niet de helft van het bedrag naar de Vindsubsidie-adviseur. Leon Rohaan: ,,Nee hoor, het leeuwendeel moet natuurlijk voor de ondernemer zijn. Zeker 85 procent.”

Ben je ondernemer en benieuwd of je meer uit je toekomstplannen kunt halen met een subsidieregeling? Of wil je weten of je huidige subsidie-aanvragen nog up-to-date zijn? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Vindsubsidies.


Kijk snel hier hoe je met ons in contact komt.

tracking pixel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws