Nieuws Financiën

Watersportsector profiteert volop van lange zomer

Van jachtbouwers tot bootverhuurders: alle soorten watersportbedrijven boekten vorig jaar een hogere omzet dankzij het maandenlange mooie weer. Dat meldt brancheorganisatie Hiswa. ,,Vanaf begin mei was het gelijk volle bak.''

ANP 12 maart 2019

Watersport

,,Het is ongelofelijk: vanaf begin mei hadden wij al volle bak en waren alle boten continu verhuurd. Zo’n zomer hebben we zelden beleefd", vertelt Bauke Jonkman van botenverhuurbedrijf Langweerder Sloep.

Lees ook: Twelloos bedrijf bouwde twee jaar aan prijswinnende motorboot

Hoogste omzet in tien jaar

De omzet van verhuurbedrijven ging vorig jaar het hardst omhoog, met zo'n 10 procent. Ook verkopers van nieuwe boten deden goede zaken met een stijging van de opbrengsten met 7 procent. In totaal ging de omzet in de watersportsector met 4,8 procent omhoog ten opzichte van 2017 tot 2,5 miljard euro. Dat is de hoogste jaaromzet in tien jaar.

Driekwart van de watersportondernemers verwacht dit jaar net zoveel of iets meer omzet te realiseren dan in 2018. Ondernemers hebben de wind mee door de aantrekkende economie en de groeiende belangstelling voor diverse watersporten onder consumenten. ,,Waar men de laatste jaren vooral zeilde of bootje ging varen, zijn actieve sporten zoals kitesurfen en op een surfplank peddelen in opkomst'', aldus de branchevereniging.

Driekwart van de watersportondernemers verwacht dit jaar net zoveel of meer omzet te realiseren