Nieuws Financiën

Winkelcentrum Colmschate Deventer breidt uit met 3.000 m2

Winkelcentrum Colmschate in Deventer wordt de komende jaren uitgebreid en vernieuwd. De oppervlakte van het winkelcentrum groeit met 3.000 vierkante meter en er komt plek voor nieuwe ondernemers. Dat schrijft De Stentor vrijdag.

Martijn Ubels | Foto: Impressie HB Capital 14 oktober 2016

Impressie winkelcentrum Colmschate Deventer

De gemeente Deventer is deze week akkoord gegaan met de plannen. "Fantastisch nieuws", reageert Richard Reulink van DVP Planontwikkeling, namens winkelcentrumeigenaar HB Capital. De eigenaar van het winkelcentrum steekt ongeveer 7,5 miljoen euro in de vernieuwing en uitbreiding.

Groei

Het winkelcentrum wordt uitgebreid naar 13.000 vierkante meter. Ook het aantal parkeerplaatsen groeit: van 430 plekken naar 550. De bestaande winkels gaan het merendeel van de extra meters innemen. Dan gaat het vooral om de supermarkten Jumbo en Albert Heijn.

Nieuwe ondernemers

Ook ontstaat ruimte voor een aantal nieuwe ondernemers. Goede daghoreca, centraal gelegen op het winkelcentrum, is een wens van de eigenaar. In de wandelgangen gaat bovendien de naam Action rond, maar Reulink kan nog niet zeggen welke nieuwe huurders in beeld zijn.

2018

De werkzaamheden verlopen in strak opeenvolgende fases, waarbij een aantal delen (deels) tegelijk wordt uitgevoerd. In 2018, uiterlijk begin 2019, moet het vernieuwde winkelcentrum klaar zijn.

Foto: impressie vanuit de lucht van het nieuwe winkelcentrum. Dit is de aanblik vanuit de richting Bathmen.