Nieuws Financiën

Winkels Heerde open op feestdagen

Alle winkels in de gemeente Heerde mogen voortaan hun deuren openen op tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaartsdag. Dit heeft het college van Heerde besloten, schrijft De Stentor donderdagochtend.

Alice van Eijk 3 maart 2016

Winkelen shoppen open feestdagen Heerde

Voor tweede kerstdag geldt een voorbehoud: wanneer die valt op een zondag, moeten de winkels gesloten blijven.

De supers Jumbo en Plus waren vorig jaar op tweede kerstdag geopend. Dat bleek een succes en heeft het college er toe doen besluiten het aantal koopdagen uit te breiden. Burgemeester Inez Pijnenburg: "Ik noem het bewust koopdagen want het gaat niet over de zondag. Dan blijven de winkels in de gemeente Heerde gesloten."

Modeshow

Pijnenburg ziet vooral kansen voor de winkeliers. Maar ook voor de toeristen. "Maak het samen gezellig. Ik hoop dat de winkeliers het oppakken en er iets wordt georganiseerd voor inwoners en toeristen. Een modeshow op het dorpsplein bijvoorbeeld", aldus de burgemeester.

Het collegebesluit volgt na een verzoek van de supermarkten Jumbo en Plus.

Beide supers waren tweede kerstdag geopend. Volgens zowel Jumbo als Plus een groot succes. "Er waren enkele duizenden betalende bezoekers. Dit geeft aan dat er grote behoefte is aan extra koopdagen. Wij willen dan ook voortaan graag open zijn." Bovendien zeggen de beide supers ook iets te willen doen voor de toeristen.

"We willen graag iets extra's bieden aan de toeristen. Dat kan door ook op tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaartsdag open te zijn", aldus beide supers.

De winkels mogen tussen 10 en 18 uur geopend zijn. Het besluit gaat per direct in.