Nieuws Financiën

Zakelijke dienstverleners zien het zonnig in

Ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn sinds in 2008 de economische crisis losbarstte niet zo positief geweest als in de eerste maanden van 2016. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van onze redactie 24 februari 2016

Dienstverleners toekomst

Zowel positieve ontwikkelingen in het vierde kwartaal van 2015, als positieve verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2016 droegen bij aan het gestegen vertrouwen. Een meerderheid van de ondernemers in de branche verwacht een toename van de omzet en werkgelegenheid. Dat is al sinds eind 2013 het geval, maar het verschil was niet eerder zo groot.

Met name onder accountants, rechtskundige dienstverleners, reclame- en onderzoeksbureaus en callcenters winnen optimisten het ruimschoots van zwartkijkers. In de uitzendsector daarentegen hebben pessimisten de overhand waar het om de omzet gaat. Wel verwacht nog altijd een meerderheid dat er banen bij zullen komen. In de schoonmaakbranche gaat een meerderheid uit van een lagere omzet en werkgelegenheid.