Nieuws Financiën

'Zeker één miljoen bezoekers'

Van onze redactie 4 januari 2016

Dierenpark Emmen Wildlands Adventure zoo bezoekers miljoen

De opening mag dan nog ruim twee maanden op zich laten wachten, 25 maart, maar minstens één miljoen bezoekers moet Wildlands Adventure Zoo in Emmen dit jaar wel trekken. Zeker omdat nu 30.000 abonnementhouders weer een abonnement hebben genomen, dit meldt directeur Frankwin van Beers zaterdag op Radio Drenthe.

Bovendien gaf van Beers ook aan dat het koffiedik kijken is, omdat een dergelijk belevingsattractie als Wildlands nog niet bestaat. Zeker één miljoen bezoekers dus, maar de hoop is gevestigd op 1,3 miljoen. Dat is gelijk ook het aantal dat na 2016 jaarlijks gehaald moet worden om Wildlands financieel gedekt te krijgen.

Van Beers lag in het begin vooral wakker van het geld en de kwaliteit. Tegenwoordig vooral vanwege de planning. Het project Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt een belevingspark met de drie klimaatwerelden Jungola, Serenga en Nortica. De bezoekers gaan op expeditie tussen de dieren door.

Wildlands Adventure Zoo Emmen kost, inclusief het nieuwe Atlas Theater, 200 miljoen euro. Daarvan is 150 miljoen euro in het dierenpark gestoken en 50 miljoen euro in het theater.