Nieuws Financiën

Zuivelhoeve in Twekkelo investeert 20 miljoen

Directeur Gerjhan Roerink is 'super-, superblij' met de recente uitspraak van de Raad van State. Want daarmee is het bestemmingsplan dat uitbreiding van de toetjesfabriek van De Zuivelhoeve in Twekkelo mogelijk maakt, onherroepelijk geworden. Begin 2017 kan eindelijk de schop in de grond, verwacht Roerink.

Van onze redactie 7 juni 2016

Zuivelhoeve lars smook

De Raad van State maakte, zoals hij het zelf noemt, 'korte metten' met de bezwaren van de Vereniging Behoud Twekkelo (VBT) tegen het aangepaste bestemmingsplan. Roerink had niet anders verwacht. "Maar het moet natuurlijk nog wel even gebeuren."

OmgevingsvergunningDe volgende stap is nu het aanvragen van een omgevingsvergunning. Die aanvraag gaat waarschijnlijk nog voor de zomer de deur uit. Volgens Roerink is het '100 procent zeker' dat de gemeente Hengelo de vergunning zal verlenen. Hij verwacht niet dat de VBT nog weer bezwaar zal maken. Volgens hem is eerder, in de ledenvergadering, afgesproken dat de vereniging haar verzet zou staken als de Raad van State de bezwaren zou afwijzen. "Dat staat in de notulen."

De vergunningprocedure zal ongever een halfjaar duren. Daarop vooruitlopend wil Roerink meteen na de zomer al beginnen met de aanleg van extra groen rondom het bedrijf aan de Bruninksweg. "Er komt een heel stuk bos bij."

Lees verder onder de afbeelding

Afbeelding: Artist Impression Bessels Architecten & Ingeneurs

NieuwbouwDe geplande nieuwbouw beslaat 5.300 vierkante meter. De totale bebouwing komt daarmee op ruim 8.100 vierkante meter. Met de nieuwbouw (inclusief de technische installaties) is een investering van circa 20 miljoen euro gemoeid.

De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen op de productielocatie in Twekkelo. Er komen straks 200 tot 225 mensen te werken.

Roerink schat dat de bouwwerkzaamheden ongeveer twee jaar in beslag zullen nemen. Tijdens de bouw moet de productie aan de Bruninksweg namelijk gewoon doorgaan, en daarom wordt de uitbreiding in fasen gerealiseerd. In de loop van 2019 moet alles klaar zijn.

Lees ook: Groen licht voor uitbreiding Zuivelhoeve

Foto: Lars Smook