Nieuws

Prinsessenentertainmentbedrijfje in Hulst grote hit

Haar favoriete prinses? Moeilijke vraag, vindt Kayleigh Tofield uit Hulst. De lieveling van de kinderen kent ze wél: zonder twijfel Elsa uit de Disneyfilm Frozen. "Die is zó populair." Bericht PZC.

Van onze redactie 9 juni 2016

Kayleigh Tofield eigenarese van prinsessenentertainmentbedrijfje Camile Schelstraete

Kayleigh is eigenaresse van prinsessenentertainmentbedrijfje 'Er was eens'. Ze laat sinds november vorig jaar kinderdromen uitkomen. "Het zoontje van een vriendin van mij was jarig. Ze zei: 'het lijkt me zo leuk als hij zijn idool Spiderman zou kunnen ontmoeten'. Mijn vriend Volker is toen verkleed als Spiderman naar het feestje gegaan. Zo is het begonnen."Grote voorbeeldOuders kunnen Sneeuwwitje, Doornroosje, Belle, Jasmine, Rapunzel, Anna, Elsa, Ariël, Assepoester, Aladin of Spiderman boeken voor het verjaardagsfeestje van hun kinderen. "Ik doe dan spelletjes met hen, houd een foto- moment en neem de tijd om met iedereen te kletsen. Mijn personage is het grote voorbeeld van die kindjes. Zij geloven écht dat ik Elsa van Frozen ben en vertellen me dat ze het zo knap vinden dat ik een kasteel van ijs heb gemaakt. Zó leuk."Disney-filmsMeestal blijft de prinses een uurtje hangen. "Als je een magische ervaring wil creëren, ga je weg voordat het saai wordt." Voor dat ene uurtje moet Tofield zich wel lang voorbereiden. "Als ik als Elsa ga, moet ik mijn hele lichaam een tint lichter maken, heb ik heel veel make-up nodig en moet ik mijn donkere haar verbergen onder een witte pruik. Soms ben ik daar meer dan anderhalf uur mee bezig." Daarnaast kijkt ze ook vaak Disney-films. "Ik ken alle karakters door en door. Dat moet, want kinderen weten ook álles. Zij hebben die films al honderd keer gezien. Je moet echt voorbereid zijn op de gekste vragen."GroeiHet prinsessenbedrijfje groeit hard. Kayleigh mag elke week naar meerdere feestjes. "Ik fantaseerde altijd over hoe het zou zijn als ik hier mijn beroep van kon maken. Ik had nooit gedacht dat het zo goed zou uitpakken."

Alzheimer Kayleigh hoopt dat 'Er was eens' straks ook regelmatig wordt uitgenodigd voor andere gelegenheden dan kinderfeestjes. De eerste voorbeelden zijn er al. Zondag liep ze rond op Vestrock Junior. "En eind dit jaar gaan we een dag mensen met Alzheimer entertainen. Prinsessen zijn echt niet alleen voor kinderen."

Meer info: www.facebook.com/ ErWasEensEenFeestje

Foto: Camile Schelstraete