Nieuws

Startup uit Drachten kiest voor Enschedese innovatiemarkt

Online shoppen: de afgelopen jaren kopen meer en meer mensen via internet hun producten. In de B2C-markt is het niet meer weg te denken. In de B2B-markt is dat lang niet zo gebruikelijk. Elfskot uit Drachten wil daar verandering in brengen met hun software. Binnenkort zijn ze te vinden op de Dag van Innovatie van de Kamer van Koophandel in Enschede.

Marijke Hofstra 22 september 2016

Bedrijven genomineerd High Growth Award Groningen

Pieter Dijkhuis (29) is account manager van de start-up en vertelt vol enthousiasme over het product dat ze aanbieden. "Simpel gezegd ontwikkelen wij software voor fabrikanten. Die software kunnen zij dan weer gebruiken om hun klant zelf het gewenste product samen te laten stellen. Zo kan bijvoorbeeld een fabrikant van tractors met deze software zijn klanten precies de tractor laten samenstellen die zij nodig hebben. Aansluitend bij hun eigen situatie. Daardoor is er meer verfijning in het eindproduct mogelijk en krijgt uiteindelijk het bedrijf het product dat ze nodig hebben en niet iets wat er ongeveer op lijkt, zoals je hebt bij klassieke productiemethodes."

Trend

Bij Elfskot zien ze een trend ontstaan dat ook in de B2B-markt meer online wordt besteld. De software die ze maken, sluit aan op die behoefte en zorgt voor een laagdrempelig product. Maatwerk simpel gemaakt. "Men is niet meer afhankelijk van tijd, locatie en fabrikant, maar kan 24/7 zijn ideale product samenstellen via internet," aldus Dijkhuis.

Innovatie

Op de vraag waarom het bedrijf uit Drachten ervoor kiest om in Enschede op de innovatiemarkt van de Kamer van Koophandel te gaan staan, vertelt Dijkhuis dat er meerdere redenen zijn. Ten eerste heeft de oprichter van het bedrijf, Jan Brolsma (28), gestudeerd aan de Universiteit. Maar dat is zeker niet de enige reden. De Dag van Innovatie trok afgelopen jaar de meeste bezoekers in Enschede. Daarbij komt dat ze graag het netwerk uit willen breiden en Enschede is daarvoor de perfecte locatie vanwege de vele maakindustrie in Twente.

Dijkhuis: "Wij verwachten van de innovatiemarkt veel bedrijven te ontmoeten en leuke gesprekken te voeren met bedrijven die willen vernieuwen met ICT. We denken fabrikanten te spreken die bereid zijn om het productieproces anders in te richten".

Ook interessant

In de agenda van deondernemer.nl alles over de Dag van de Innovatie in Enschede. Wil je daar meer informatie over, lees dan ook dit artikel.