Nieuws Inflatie

Dirk bevriest vanwege koopkrachtcrisis prijzen van ruim honderd producten

Dirk van den Broek zet naar eigen zeggen alles op alles om boodschappen betaalbaar te houden. De supermarktketen heeft daarom besloten om minstens tot het einde van het jaar de prijzen van meer dan honderd producten blijvend goedkoop te houden.

Van onze redactie 19 augustus 2022

Dirk van den Broek supermarkt

Een filiaal van Dirk van den Broek in Papendrecht. Foto: Jeffrey Groeneweg

Het gaat om dagelijkse boodschappen zoals brood, dameshygiëne, pasta, rijst, toiletpapier, groente, fruit en schoonmaakmiddelen. De prijzen van deze producten worden dus niet verhoogd, ongeacht de inflatie die nog op Nederland afkomt, belooft de supermarktketen.

Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek: ,,Prijzen voor dagelijkse boodschappen rijzen de pan uit en veel gezinnen worstelen daarbij ook nog met de torenhoge energieprijzen die op ze af komen. Dat vraagt wat ons betreft om rigoureuze keuzes want klanten moeten zeker in deze tijd kunnen rekenen op Dirk. Daarom hebben we besloten zelf de broekriem aan te halen zodat we boodschappen voor iedereen betaalbaar kunnen houden.”

''Prijzen voor dagelijkse boodschappen rijzen de pan uit en veel gezinnen worstelen daarbij ook nog met de torenhoge energieprijzen die op ze af komen''

Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek

De keuze om de prijzen van een deel van het assortiment blijvend laag te houden, komt bovenop de maatregelen die Dirk al eerder nam. Zo is de supermarktformule per 1 juni gestopt met tv-reclame. Volgens Dirk een keuze om grip te houden op uitgaven zodat er minder externe kosten op het bordje van de consument komen.

Ook is de discountformule gestopt met zogeheten multibuys. Klanten hoeven niet méér producten te kopen om minder te betalen.

Lees ook: CPB: hoge inflatie raakt consument hard in de portemonnee

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws