Nieuws Innovatie

AD lanceert nieuwe website

Over een paar weken lanceert AD een nieuwe website. Via de bètasite kunnen lezers de komende tijd alvast wennen aan het nieuwe uiterlijk en de functionaliteiten. Dennis van Luling (chef Online) vertelt kort over de overstap.

Van onze redactie 10 mei 2016

Ad nieuwe website

Waarom een nieuwe website?"Het was tijd voor een nieuwe jas. De huidige dragen we al jaren en begon te scheuren. Het model is niet meer van deze tijd. Het nieuwe AD.nl sluit beter aan bij de wensen van de lezer en geeft de redactie de mogelijkheid om extra urgentie uit te stralen wanneer de situatie daar om vraagt. En we zijn apetrots op ons Voetbalcenter, waar tijdens het EK en volgend seizoen alle wedstrijden op het hoogste niveau live te volgen zijn."

"In het afgelopen jaar is onze familie flink uitgebreid. We bieden lokaal nieuws in een groot deel van Nederland en bouwen dit gebied de komende maanden uit. We starten met 28 steden en gebieden, waar het laatste nieuws wordt gevolgd en gebracht."

"De nieuwe site biedt ons de mogelijkheid om de beste artikelen uit de krant te presenteren. De eerste paar weken is alle AD+ kopij ter introductie voor iedereen te lezen."

En komt er ook een nieuwe app?"Zeker, het plan is om die in juni te lanceren. In de nieuwe app behouden we de sterkte elementen van onze huidige apps voor iOS en Android en verbeteren we elementen die daar aan toe zijn. De nieuwe apps zullen de bestaande AD.nl-apps overschrijven."

De redactie van het AD hoort graag wat je van de nieuwe site vindt. Stuur je reactie in via de blauwe feedback-knop rechts onderaan elke pagina.