Nieuws Innovatie

Amersfoorts softwarebedrijf kiest voor Nijmegen

Van onze redactie 15 januari 2016

Digitaalbedrijfsoftware1065

Softwareontwikkelaar iWelcome uit Amersfoort opent een tweede kantoor in Nijmegen. Participatiemaatschappij Oost Nederland heeft het bedrijf met 'een substantiële investering' naar de stad gehaald. Bedragen worden niet bekend gemaakt.

Bij iWelcome in Nijmegen gaan zeven mensen aan de slag. Aan het eind van dit jaar zullen dat er vijftien zijn, zegt Danny de Vreeze, directeur en oprichter.iWelcome wil een groeispurt maken, onder meer wil het bedrijf de activiteiten uitbreiden naar Duitsland. De ligging pal aan de Duitse grens is een reden om voor vestiging in Nijmegen te kiezen. Vanuit Nijmegen ben je zo in Düsseldorf en andere grote steden, zegt De Vreeze.

UniversiteitDe aanwezigheid van de Radboud Universiteit is een andere belangrijke factor. De universiteit heeft een faculteit Security met hoogleraar Bart Jacobs, volgens De Vreeze 'een voorloper op het gebied van identity management'. "Daar hebben we bijna dagelijks mee te maken: als we inloggen op het computersysteem van ons werk, maar ook als we online wat bestellen. Privacy is heel belangrijk. De beste privacyregelgeving is in Nederland", zegt De Vreeze.

PlatformiWelcome ontwikkelt en onderhoudt een platform waarmee grote bedrijven en instellingen hun klanten en zakenpartners beveiligd toegang kunnen verlenen tot hun computernetwerken.

Die toegang moet makkelijk en veilig zijn. NXP, PostNL, de Belastingdienst en vele gemeenten maken volgens het bedrijf nu al gebruik van de diensten van iWelcome.

Bij de softwareontwikkelaar werken nu in totaal vijftig mensen. Participatiemaatschappij Oost Nederland krijgt een belang van 20 procent in iWelcome.

Het bedrijf vestigt zich op Kerkenbos.