Video Innovatie

Apple onthult nieuwe iPhone, iPad en Mac Studio

Tijdens een digitale presentatie onthulde Apple dinsdagavond een aantal nieuwe producten. Zo komt het techbedrijf met een nieuwe versie van de iPhone SE, de iPad Air en presenteerde het Mac Studio, een nieuw type computer met bijbehorend scherm.

Van onze redactie 9 maart 2022

MyChannels Video ID: 288847

Apple iPhone SE

Apple heeft een nieuwe goedkope iPhone SE gepresenteerd. Daarnaast toonde het bedrijf de Mac Studio, een nieuwe variant van zijn Mac-computers. De techgigant liet de nieuwe producten in een online video zien. De nieuwe iPhone SE lijkt met de dikke randen en een thuisknop op eerdere goedkope toestellen die het bedrijf verkocht. Aan de binnenzijde zit een A15-chip die met de iPhone 13 zijn debuut maakte. Deze chip moet de nieuwe telefoon net zo snel maken.

Achterop zit slechts één cameralens, waar de iPhone 13 er meerdere heeft. Apple gaat de goedkopere iPhone vanaf vrijdag voor 530 euro in Nederland verkopen, waarna op 18 maart de eerste modellen worden geleverd, schrijft NU.nl-expert Bastiaan Vroegop. Hierboven kun je een deel van presentatie terugkijken (video: AD).

Lees ook: Stichting Alexander Klöpping bereidt miljardenclaim voor tegen techreuzen Google en Apple

Mac Studio

Apple onthulde ook de Mac Studio: een losse desktopcomputer die je met een bijbehorend beeldscherm kunt kopen of met een eigen monitor verbindt. De desktop lijkt op de eerder verschenen Mac Mini, maar is een stuk groter. De Mac Studio wordt met meerdere versies van Apples M1-chip verkocht, waaronder de nieuwe, snellere M1 Ultra. Voor het goedkoopste model wordt 2.329 euro gerekend. Het bijbehorende display wordt voor 1.779 euro verkocht. Het is de eerste monitor die Apple in jaren voor consumenten heeft gepresenteerd. Het bedrijf verkoopt wel al langer een scherm voor professionals voor 5.500 euro.

Ook Apple heeft haar deuren in Rusland gesloten: Ook McDonald's, Starbucks, Coca-Cola en PepsiCo stoppen voorlopig in Rusland

Nieuwe iPad Air

Ook de iPad Air is van een update voorzien. De tablet is in uiterlijk gelijk gebleven, maar draait op de M1-chip bekend van Mac-computers en de iPad Pro. Daarmee is de iPad Air nu in grote lijnen gelijkwaardig aan de iPad Pro. Het voornaamste verschil zit in de ontbrekende gezichtsherkenning: de Air moet het doen met een vingerafdrukscanner. De nieuwe iPad Air kost 700 euro.

HomePod Mini in Nederland

Apple kondigde ook de komst van zijn HomePod Mini-luidsprekers in Nederland aan. Die worden vanaf 109 euro verkocht. De HomePods worden al jarenlang in andere landen aangeboden. Sinds kort spreekt de stemassistent van de HomePod ook Nederlands, waarmee de komst naar ons land nabij leek.

Lees ook: Is Apple magie kwijt sinds overlijden Steve Jobs?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws