Nieuws Innovatie

Betalen via 06 bij ING

Natasja de Groot 13 januari 2016

Betalenviajemobiel1065

ING heeft de app Twyp gelanceerd, waarmee gebruikers kunnen betalen op basis van telefoonnummers in plaats van IBAN-nummers. Hiermee volgt ING een initiatief van Bunq, bericht het AD woensdag.

"Je hoeft geen lange bankrekeningnummers meer uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in de contactenlijst van je smartphone," zegt Heidi van Eijk, directeur bankzaken bij ING. ,,En op basis van het telefoonnummer maak je vervolgens geld naar elkaar over."

De app is ook voor niet-ING-klanten en voor het gebruik en het overschrijven worden geen kosten in rekening gebracht, aldus de bank.

Er kleven wel wat nadelen aan deze dienst, stellen techdeskundigen. Zo is het noodzakelijk om eerst geld op het Twyp-account te zetten voordat ermee kan worden betaald. Ontvangen geld kan weer worden overgeboekt naar de eigen rekening, maar dat duurt een aantal dagen. Ander heikel punt is dat de gebruiker toestemming geeft om klantgegevens zoals e-mailadres en contactpersonen te gebruiken voor promotionele doeleinden.De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.