Aangeboden door DVT Beveiliging

Branded Content Innovatie

‘Goede beveiliging wordt steeds belangrijker voor bedrijven en particulieren’

Niemand laat zomaar de deur op een kier staan als er inbrekers actief zijn. Maar, hoe zit dat met de risico’s op brand en toegangscontrole op grote bedrijfsterreinen? Zowel bedrijven als particulieren denken steeds serieuzer na over beveiliging, merkt DVT Beveiliging uit Groningen. Het bedrijf is gespecialiseerd in brandmeldinstallaties, inbraakbeveiliging en CCTV.

Patrick Wessels 13 september 2023

DVT DPG

Jaarlijks wordt er bij 4 op de 10 bedrijven ingebroken en met zo’n 6.000 tot 8.000 bedrijfsbranden per jaar overkomt dit iedere dag bijna 20 bedrijven. Het toont aan dat beveiliging een belangrijke basisbehoefte is, zowel voor mensen thuis als bij bedrijven.

Goede beveiliging wordt steeds belangrijker

Wie zich veilig voelt kan vrijuit ondernemen en heeft daar ook persoonlijk voordeel van. Dat is de stellige overtuiging van Jan de Vries, oprichter en eigenaar van DVT Beveiliging. Hij vertelt: ,,We vinden het allemaal belangrijk om ons veilig te voelen. Toch is dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Zowel bedrijven als particulieren benaderen ons voor beveiliging tegen bijvoorbeeld brand en inbraak.”

Dat gevoel van veiligheid kan allerlei vormen aannemen, zo licht hij toe: ,,We waarschuwen particulieren graag voor de gezellige kaarsen op tafel die brand kunnen veroorzaken. En we helpen grote organisaties met een brandmeldinstallatie volgens de strikte normen die daarvoor gelden. Die afwisseling, dat vinden we juist leuk als klein bedrijf.” Hij beschrijft hoe hij samen met een werkvoorbereider, productmanager en vijf man in de uitvoering groot genoeg is voor uitdagende projecten, maar klein genoeg is om de klanten nog bij hun voornaam te kennen.

''Dat we een klein bedrijf zijn maakt ons flexibeler en creatiever in onze aanpak''

Jan de Vries, oprichter en eigenaar DVT Beveiliging

‘Soms kan het slimmer dan slechts volgens de norm’

,,Dat we een klein bedrijf zijn maakt ons flexibeler en creatiever in onze aanpak,” vertelt De Vries. Hij legt uit wat hij bedoelt met een voorbeeld. ,,Een fietsenwinkel in Groningen vroeg ons om mee te kijken, toen de verzekeraar verplichtte dat het bedrijf de gevel rondom zou beveiligen om te voorkomen dat inbrekers er een steen doorheen konden gooien. Ook moest de ondernemer een peperdure rookmachine plaatsen, die het hele pand bij inbraak in een paar seconden in dikke mist zou hullen.” Hij legt uit dat de verzekeraar dat nodig achtte, omdat de winkel mountainbikes en racefietsen van duizenden euro’s heeft staan, die inbrekers dankzij het lichte gewicht makkelijk mee tillen.

,,In zo’n geval gaan we met de verzekeraar in gesprek, om onze klant te helpen. We hebben afgesproken om het pand volgens beveiligingsklasse 3 te beveiligen, maar met tril-connectoren op de ramen en muren in plaats van de dure rookmachine. Dat scheelde de klant duizenden euro’s aan investering.” De Vries probeert z’n klanten vanuit expertise, ervaring en kennis van de branche te ontzorgen. ,,Wij kunnen goed in gesprek met de verzekeraar, omdat we de normen kennen en weten wat er minimaal nodig is. En omdat we ook alternatieve oplossingen kennen, netjes volgens diezelfde norm en in lijn met wat verzekeraars wensen.”

''Wij weten vanuit onze ervaring hoe de scheepvaart in elkaar steekt, wat er belangrijk is en welke camera’s wel of niet geschikt zijn''

Jan de Vries, oprichter en eigenaar DVT Beveiliging

Specialist in brandmeldinstallaties, inbraakbeveiliging en CCTV

DVT Beveiliging helpt op die manier organisaties met brandmeldinstallaties, inbraakbeveiliging en bijvoorbeeld CCTV. De Vries schiet een tweede voorbeeld te binnen. Hij vertelt: ,,Veel schepen die varen op Engeland hebben last van illegale migranten die stiekem aan boord kruipen, waarvoor de kapitein dan verantwoordelijk is. Wij adviseerden zo’n klant intelligente beveiligingscamera’s. Die detecteren op basis van AI of er iemand aan boord klimt.” Hij legt uit hoe de camera’s moeiteloos herkennen of de gedetecteerde beweging een mens is of dat het gaat om een container die worden gelost. ,,Wij weten vanuit onze ervaring hoe de scheepvaart in elkaar steekt, wat er belangrijk is en welke camera’s wel of niet geschikt zijn. Dat scheelt vijf vergaderingen, terwijl we de klant precies de beveiligingsoplossing aanreiken die er wordt gezocht.”

Meer dan 20 jaar ervaring in Noord-Nederland

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring vanuit Groningen geldt DVT Beveiliging als een klein, maar gerenommeerd en gewaardeerd bedrijf voor brandmeldinstallaties, inbraakbeveiliging en CCTV. ,,We zijn trots op wat we doen, en vinden het echt leuk als klanten met specifieke vragen bij ons komen, waar ze zelf geen antwoord op hebben. Dan zoeken we graag uit hoe het zit en vinden we de gevraagde oplossing.”

Bij De Vries en z’n collega’s is het glas altijd halfvol: ,,Bij ons bestaat er geen ‘nee’. We zeggen hooguit dat we het nog nooit eerder deden, maar dat we graag aan de slag gaan om een oplossing te vinden.” Lees online meer over DVT Beveiliging en de diverse diensten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws