Aangeboden door Dutchen

Branded Content Innovatie

Nieuwste project Dutchen: Watervilla’s aan de Loosdrechtse Plassen

Wat is er heerlijker dan een huis aan het water in waterrijk Nederland?! Dutchen ontwikkelt bijzondere, vaak kleinschalige vakantieparken waar je kunt genieten van je prachtige villa én van de natuur daaromheen. De verhuur van jouw vakantiewoning wordt daarnaast geheel verzorgd.

Anke Derkse 19 september 2022

ZUYDOEVER HEADER 960 X532

Op dit moment is Dutchen bezig met de ontwikkeling van recreatiegebied Zuydoever. Een prachtig natuurgebied aan de Loosdrechtse Plassen.

Duurzaamheid en luxe gaan volgens Jaap-Jan Smit, verantwoordelijk voor ontwikkeling bij Dutchen, hand in hand bij de realisatie van de vakantieverblijven. ,,Wij ontwikkelen vaak op bestaande, verouderde recreatieparken waarbij wij de ruimte totaal anders inrichten. We bouwen er luxe villa’s voor mensen die echt op zoek zijn naar een plek waar ze helemaal tot rust kunnen komen.” Samen met een landschapsarchitect en een ecoloog worden de verblijven zó geplaatst dat ze onderdeel worden van het omringende landschap. De natuur kan er haar eigen gang gaan door zorgvuldig gekozen zones voor extensief of juist intensief onderhoud. Tevens maakt Dutchen gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke en herbruikbare materialen.

,,Een ander duurzaamheidsaspect is dat wij vrijwel nergens op onze parken eigen restaurants of winkels exploiteren. Liever werken we met lokale ondernemers en richten we onze parken zo in dat gasten worden uitgedaagd er op uit trekken en te genieten van alle mogelijkheden in de directe omgeving. Ze maken gebruik van de restaurants, bakker, groenteboer, slager, supermarkt en andere mkb’ers die in het dorp gevestigd zijn. Leuker voor onze gasten en beter voor de plaatselijke ondernemers..”

,,Hoe leuk is het om in het weekend met je eigen sloep te varen naar je eigen buitenverblijf aan de Loosdrechtse Plassen?!”

Jaap-Jan Smit, directeur projectontwikkeling Dutchen

Nieuwste project: Watervilla’s aan de Loosdrechtse Plassen

Op dit moment is Dutchen bezig met de ontwikkeling van recreatiegebied Zuydoever. Een prachtig natuurgebied aan de Loosdrechtse Plassen. Een ideale plek voor liefhebbers van water(sport), want met je eigen sloep voor de deur kun je op elk gewenst moment gaan varen. Het project bestaat uit meerdere fases, waarvan de eerste nu in de verkoop is. De verkoop verloopt via onze eigen Dutchen salesmedewerkers. Er komen 4-, 6- en 8-persoons watervilla’s op ruime kavels, met daken van onder andere riet, hout of aluminium afdekking. Bij dit park is bovendien voorzien in de verhuur van eigen ontwikkelde elektrische sloepen. Als koper kun je ook zelf zo’n sloep aanschaffen, waarna deze extra verhuurinkomsten oplevert. ,,En stel, je woont in Utrecht of Amsterdam, hoe leuk is het dan om in het weekend met je eigen sloep te varen naar je eigen buitenverblijf aan de Loosdrechtse Plassen?! Met de auto ernaartoe rijden kan natuurlijk ook”, zegt Smit met een knipoog.

,,De villa’s en huizen die wij bouwen en de omliggende landschappen die we daarbij ontwikkelen hebben een hoge kwaliteit en luxe uitstraling”

Jaap-Jan Smit, directeur projectontwikkeling Dutchen

Onderscheidend totaalconcept

Door het unieke concept van ontwikkelen, bouwen, inrichten, onderhouden én verhuren van de villa’s is Dutchen geen partij die zich terugtrekt na de bouw, maar nog decennia lang verbonden blijft aan hun parken en de omgeving. De koper van een villa zal en mag immers niet het hele jaar verblijven in zijn of haar vakantieaccommodatie. Dan is het wel zo fijn als dezelfde partij waarvan je het huis hebt gekocht, zorgdraagt voor de verhuur ervan. ,,In de vastgoedwereld is wat wij doen en het niveau waarop we dat doen echt een niche”, stelt Smit. ,,De villa’s en huizen die wij bouwen en de omliggende landschappen die we daarbij ontwikkelen hebben een hoge kwaliteit en luxe uitstraling. Zodanig, dat wanneer je er over dertig jaar komt, ze niet alleen nog overeind staan maar er nog steeds mooi uitzien. Mensen die bij ons hun droomhuis kopen doen dit vaak met het oog op de toekomst; voor zichzelf maar ook voor hun kinderen of kleinkinderen.”

Alles wat nodig is voor zowel koper als huurder heeft het bedrijf in huis. Van IT tot marketing, maar ook operationele diensten zoals receptie, schoonmaak en onderhoud. De koper koopt het huis voor zijn eigen verblijf tijdens vakanties. Dutchen zorgt vervolgens voor de verhuur aan de juiste doelgroep. ,,Via een vaste fee, ontzorgen wij de koper helemaal met het verhuren en onderhouden van hun villa als zij er niet in verblijven.”

Naast vakantieparken in Nederland is Dutchen ook betrokken bij de ontwikkeling van villa’s in Finland, Zweden en Duitsland. Daarnaast bieden ze ook hotelaccommodaties. Zo is deze zomer, in een eeuwenoude kerk midden in het historische centrum van Hoorn, het schitterende hotel Heavens gerealiseerd.

Open dag Zuydoever

Is je interesse gewekt en ben je benieuwd hoe de villa’s van Zuydoever aan de Loosdrechtse Plassen eruit gaan zien? Schrijf je dan in voor de informatiemiddag van vrijdag 30 september via dit formulier.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws