Aangeboden door Oneflow

Branded Content Innovatie

Zo helpt Oneflow’s digitale & AI gedreven contractplatform jouw business

Hoe regel jij jouw contractmanagement? Via pdf’s? Ouderwets, vindt Oneflow. Dit Zweedse beursgenoteerde bedrijf, met sinds kort een vestiging in Amsterdam, gebruikt Artificial Intelligence voor het beheer van contracten. En dat levert heel wat voordelen op, zegt marketingmanager Wouter Wierenga. „Met onze tool beheer je jouw voorstellen en contracten realtime. Je krijgt inzicht in de doorlooptijden van de ondertekeningfase, maandelijkse totale contractwaarden en meer. AI stelt zelfs jouw contract voor je op, als je dat ziet zitten.”

Crissy Mulder 4 april 2023

Oneflow image rabbits

Oneflow: zo versnelt AI jouw contractflow en salesprocessen. Foto: Oneflow

Oneflow vindt zijn oorsprong in Zweden. Daar is de organisatie sinds 2012 een groot succes. Na tien jaar aan de weg getimmerd te hebben in de Nordics, stapte Oneflow vorig jaar naar de beurs. Met dat geld opende het bedrijf drie nieuwe kantoren: één in Londen, één in Parijs én één in Amsterdam. Sinds september probeert Oneflow dus ook hier voet aan de grond te krijgen, vertelt Wierenga. „Zie ons als een ambitieuze Amsterdamse startup met de back-up van een Zweeds beursgenoteerd moederbedrijf.”

Het complete platform voor digitale contracten

Oneflow claimt het complete platform voor digitale contracten te zijn. Met deze alles in één oplossing voor het maken, beheren en onderteken van contracten, onderscheidt de organisatie zich van de concurrentie. „Veel van onze concurrenten, denk bijvoorbeeld aan DocuSign, focussen zich nog op het elektronisch ondertekenen. Dat is gebaseerd op pdf-techniek. Wij werken in HTML. Dat maakt het mogelijk om je eigen contracten op te maken, in real-time samen te werken aan één versie en het contract waar en wanneer je maar wilt te laten ondertekenen.”

"Dat maakt het mogelijk om je eigen contracten op te maken, in real-time samen te werken aan één versie en het contract waar en wanneer je maar wilt te laten ondertekenen”

Volgens Wierenga is werken in pdf niet langer van deze tijd. „Stuur je een contract in pdf rond? Dan is de laatste versie vaak zoek. Er wordt in een onderhandelingsproces vaak door meerdere mensen, in verschillende fases, aan één contract gewerkt. Dat houdt in dat die contracten vaak veranderen: er worden verschillende dingen, op verschillende locaties, door verschillende mensen aangepast op basis van nieuwe ontwikkelingen. En al die versies worden vervolgens vrolijk rond gemaild. Dat maakt het lastig om de meest actuele versie op te speuren.”

Beveiligd binnen jouw eigen bedrijfssysteem

Via Oneflow werk je daarom op één platform, waar iedereen tegelijk aan één document kan werken. En is het contract ondertekend? Dan is het volgens Wierenga beveiligd met een elektronische zegel zodat de inhoud niet veranderd kan worden. „Daarnaast koppel je Oneflow eenvoudig aan jouw eigen bedrijfssystemen. Op die manier kun je gemakkelijk binnen jouw favoriete systeem blijven werken.”

AI schrijft het contract voor jou

Dit is allemaal ontzettend prettig, maar écht vernieuwend is Oneflow volgens Wierenga op het gebied van real-time inzicht én Artificial Intelligence. „Dankzij ons intelligente dashboard blijf je in real-time op de hoogte van individuele- en teamprestaties. Zo zie je bijvoorbeeld live wie er wanneer een contract bekijkt, bepaalde dingen aanklikt of comments maakt. Daarmee breng jij jouw processen in kaart: hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat iemand een contract ondertekent? En waar blijft diegene op hangen?"

"Via onze nieuwe feature ‘AI Assist’ kun je standaardovereenkomsten voor je laten schrijven’’

Tot slot helpt Oneflow de contractflow en salesprocessen versnellen middels Artificial Intelligence. „Wij voegden een intelligente feature (bekend van ChatGPT en gebaseerd op de technologie van OpenAI GPT Turbo) toe die het contract voor jou kan schrijven. Stel je voor: je wilt een standaard arbeidsovereenkomst opmaken. Dan geef jij onze tool die opdracht: ‘schrijf een arbeidsovereenkomst'. Die word je dan geleverd. Datzelfde geldt voor een contractvoorstel voor een nieuwe medewerker, een huurovereenkomst en noem maar op. Met één druk op de knop ligt er een contract voor je neus. Dat maakt het niet alleen makkelijker om een goed contract op te stellen, maar bespaart jou als ondernemer ook nog eens ontzettend veel tijd.”

Ga van frictie naar flow

Ontdek hoe digitale contracten je tijd, geld, en admin frustratie besparen. Zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent.

Kijk op www.Oneflow.com.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.