Aangeboden door Ritswand
Branded Content Innovatie
Ritswand creëert in no-time flexibele werkplekken, vergaderruimtes en belcellen
Wat waren we enthousiast over de kantoortuin, want meer creativiteit en meer communicatie. En dat tegen een lagere prijs. Helaas bleek de werkelijkheid anders, want een gebrek aan geschikte plekken om in alle rust te werken, met minder productiviteit tot gevolg. Ritswand komt met een duurzame oplossing. Directeur Hans Kok: „Met onze wandsystemen en ruimtes in ruimtes creëer je in no-time flexibele werkplekken, vergaderruimtes en belcellen, die oneindig herbruikbaar zijn. Gewoon, door te ritsen.”

Ritswand creëert in no-time flexibele werkplekken, vergaderruimtes en belcellen. Foto: Ritswand
In post-coronatijd zijn we het er massaal over eens: de kantoortuin heeft zijn beste tijd gehad. Werknemers zitten (te) dicht op elkaar, met het idee de communicatie en samenwerking te verbeteren. Maar uit talloze studies blijkt dat mensen zich op kantoor, door het rumoer van collega’s, maar moeilijk kunnen concentreren en daardoor minder efficiënt werken. Dat viel ook ondernemer Hans Kok op. Hij zag een enorme vraag naar ruimtes in ruimtes en speelde daar slim op in met Ritswand: een modulair en circulair wandsysteem, zonder ingrijpende, bouwkundige aanpassingen.
Deze ruimte verhuis je mee
Kok: „Corona heeft onze manier van werken veranderd. Daarom worden kantoren nu massaal gestript en opnieuw opgebouwd. Het oude materiaal, zoals systeemwanden, verdwijnt in de afvalcontainer. En dat vind ik zonde. Daarom doen wij het anders. Ons systeem is modulair, demonteerbaar op componentniveau en zit niet vast aan een gebouw. Doordat wij aluminium met ritssluitingen verbinden, bouwen we een ruimte-in-ruimte schroefloos en in stilte op en af. En verhuist de organisatie? Dan verhuist de Ritswand gewoon mee. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.”
„Onze ruimtes bieden, met meer dan veertig dB, een bijzonder hoog geluidsisolatieniveau”
De klant is koning
Bij Ritswand is de klant koning. Kok biedt hem dan ook geen standaardproduct uit een catalogus, maar een breed aanbod van modulaire ‘legoblokjes’. „Wil een opdrachtgever een ruimte van twee bij drie of van vier bij acht? Dat maakt ons niets uit. Wij realiseren het met dezelfde componenten. En hoe die componenten eruitzien? Ook dat bepaalt de klant. Zolang er van circulair materiaal gebruik gemaakt wordt, vinden wij het goed.”
Ritswand creëert in no-time flexibele werkplekken, vergaderruimtes en belcellen. Foto: Ritswand
Gezonde werkplek met rust
Op maat of niet, alle geleverde ruimtes hebben één ding met elkaar gemeen: ze bieden de werknemers een gezonde werkplek. En dat middels geluidsisolerende plafonds en wanden en een eigen ventilatie en adaptieve verlichtingssysteem. „Rust op de werkplek is essentieel om je goed te kunnen concentreren. Je wilt immers niet gehinderd worden door galm of echo. En het is ook niet de bedoeling dat mensen buiten de ruimte kunnen volgen waarover gesproken wordt. Daarom bieden wij, met meer dan veertig dB, een bijzonder hoog geluidsisolatieniveau.” Daarnaast zijn alle ruimtes voorzien van een eigen regelbaar ventilatiesysteem. „In combinatie met een aanwezigheidsensor wordt de hoeveelheid verse lucht optimaal gereguleerd.
„Wij nemen de wanden, indien gewenst, binnen zeven jaar weer terug tegen een aantrekkelijke inruilprijs”
Circulaire bedrijfsvoering
De producten van Ritswand zijn te huur en te koop, al krijgt die tweede optie vaak de voorkeur. „Omdat wij een circulair bedrijf zijn, ontvangt de gebruiker subsidie op zijn aankoop. Daarbij nemen wij de wanden, indien gewenst, binnen zeven jaar ook weer terug. En dat tegen een aantrekkelijke inruilprijs. Dat maakt de aanschaf ineens wel heel aantrekkelijk.”
Die inruilprijs komt voort uit de circulaire bedrijfsvoering. „Duurzaamheid zit in ons DNA. Dat vinden wij niet meer dan normaal. Zo produceren wij onze producten op een manier waarop we de aarde zo min mogelijk belasten. En kiezen we bewust voor lokale producenten, om het transport en de levertijden tot een minimum te beperken. De gebruikte materialen die wij terugnemen, zetten we vervolgens weer in als bouwstenen voor een volgend project. Zo is de cirkel rond.”
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Ritswand.