Aangeboden door Vacu Vin

Branded Content Innovatie

Aandacht voor product en mens: zo maakt dit sociale productiebedrijf het verschil

Een sociaal productiebedrijf met een commercieel hart. Dat is Voor Elkaar, een productiebedrijf met aandacht voor product én mens. Een gouden combinatie, zo blijkt. ,,Wij leveren kwaliteit die je van een commercieel bedrijf mag verwachten en we zijn kostenefficiënt.”

Esmee Weerden 16 september 2023

Voor Elkaar 2023 45 A3793 900x600px 300dpi

Het bedrijf Vacu Vin, bekend van het gelijknamige vacuümwijnpompje, was de trend van sociaal ondernemen ver vooruit. In de jaren 80 liet oprichter Bernd Schneider zijn wijnaccessoires produceren bij sociale productiebedrijven. Om vervolgens niet veel later mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelf een kans te geven: productiebedrijf Voor Elkaar was een feit. Voor Elkaar produceert niet alleen voor Vacu Vin, vertelt CEO Martin Mossinkoff. ,,Met twee grote productiezalen met een totale oppervlakte van 2400 vierkante meter en een capaciteit tot 150 mensen in de productie zijn we de afgelopen jaren gegroeid tot een zeer flexibel sociaal productiebedrijf.”

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Doordat Voor Elkaar en Vacu Vin onder één dak zitten, kunnen we kostenefficiënt produceren, vervolgt Mossinkoff. ,,Voor Elkaar werkt nauw samen met Vacu Vin. De magazijnen worden gedeeld en er wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise. Van het assembleren van eenvoudige producten tot inpakwerk, wij begrijpen hoe we producten met de grootste zorg moeten behandelen.” Voor Elkaar is niet bepaald een doorsnee sociaal productiebedrijf. ,,Hier werken mensen met groeipotentie”, vult Ewa van Driel, Production Manager, aan. ,,We hebben jobcoaches in dienst die onze productiemensen begeleiden. Dat merk je aan de sfeer op de werkvloer; onze medewerkers hebben het gevoel dat ze hier écht thuishoren.” En dat zie je direct terug in de kwaliteit van de producten.

“Hier werken mensen met groeipotentie”

Ewa van Driel

Hoge kwaliteit

Voor Elkaar is een plek waar mensen tot bloei komen en met veel plezier werken. Onder deze omstandigheden worden de beste resultaten behaald. Het bedrijf heeft dan ook veel tevreden en terugkerende klanten. Van Driel: ,,Het tempo ligt misschien iets lager dan bij een regulier productiebedrijf, maar we garanderen een hoge kwaliteit. Zo had een van onze opdrachtgevers bij zijn vorige leverancier te maken met een leverbetrouwbaarheid van 40 procent. Vanaf het moment dat Voor Elkaar de verpakkingswerkzaamheden overgenomen had, is dit percentage gestegen naar 97 procent.

“De hoge kwaliteit en lage foutmarge gecombineerd met ons sociale karakter, dat is wat steeds meer bedrijven aanspreekt”

Martin Mossinkoff

Sociaal en duurzaam karakter

Voor het eindproduct bij de klant komt, is het product aan de nodige inspecties onderworpen. Het productieteam controleert elk product en ze meten continu het gehele productieproces. Mossinkoff: ,,De hoge kwaliteit en lage foutmarge gecombineerd met ons sociale karakter, dat is wat steeds meer bedrijven aanspreekt.” Ook op het vlak van duurzaamheid draagt Voor Elkaar zijn steentje bij. ,,Veel materialen en onderdelen die we gebruiken worden in Nederland gefabriceerd en in ons productiebedrijf in Delfgauw in elkaar gezet. Ik geloof dat alle kleine beetjes helpen. Als alle bedrijven in Nederland zo denken, gaan we op termijn echt het verschil maken met en voor elkaar.”

Aandacht voor product én mens, daar draait het om bij Voor Elkaar. Ben je benieuwd wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je bent van harte welkom om hun productiehallen te bezoeken en dat warme gevoel op de werkvloer te ervaren. Ga voor meer informatie naar: www.voorelkaarproductie.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws