Nieuws Innovatie

Is zoemende Ford-armband oplossing anderhalve meter-economie?

Anderhalve meter afstand houden blijkt in het dagelijks leven soms al moeilijk, laat staan wanneer je met elkaar aan de lopende band staat in een fabriek. Bij Ford denken ze er iets op te hebben gevonden.

Erik Kouwenhoven (AD) 18 april 2020

Ford zoom armband coronavirus anderhalvemeter

Het Amerikaanse automerk experimenteert met een zoemende armband voor fabriekswerkers om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, schrijft het AD. Hoewel in de Verenigde Staten zes voet (ruim 1,8 meter) afstand word voorgeschreven, is het principe hetzelfde.

De armband werkt met Bluetooth-technologie. Zodra arbeiders te dicht bij elkaar komen, verkleurt de armband en begint deze te trillen, aldus Ford Authority. De armbanden worden momenteel getest door een groep vrijwilligers in de Ford-fabriek in Plymouth in de Amerikaanse staat Michigan, waar op dit moment hulpapparatuur wordt gemaakt voor coronapatiënten. De bedoeling is dat de armbanden later ook in autofabrieken van Ford worden ingezet. schrijft Bloomberg.

Lees ook: Doe hier de KVK Corona Regelingencheck voor ondernemers

De Ford-autofabrieken in de Verenigde Staten draaien officieel nog niet. Het kan volgens Ford tot mei duren voordat er weer auto's worden geproduceerd. Dat geldt ook voor de Ford-fabrieken in Europa. Het is nog niet zeker of de speciale armbanden ook hier gebruikt zullen worden.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.