Aangeboden door Amazon Web Services

Branded Content Cybersecurity

Hoe wapen je jouw bedrijf tegen cyberaanvallen?

De dreiging van cybercrime hangt continu in de lucht. Een bank hacken is voor cybercriminelen doorgaans te moeilijk. Bij consumenten gaat het gemakkelijker, maar daar valt niks te halen. Bedrijven vallen daar precies tussenin. Ongemerkt kan jouw bedrijf het volgende doelwit zijn. Tijd om je systemen eens grondig onder de loep te nemen. Dave Maasland, cybersecurity-expert en ceo van ESET, helpt je op weg.

Van onze redactie 4 oktober 2022

Dave maasland aws

Dave Maasland, ceo van ESET.

Maasland hoort vaak dat de wat kleinere bedrijven, bijvoorbeeld administratiekantoren of bouwbedrijven, geen interessant doelwit denken te zijn voor cybercriminelen. ,,Ergens klopt dat ook wel. Cybercriminelen zijn niet gericht op zoek naar dit soort organisaties. Het probleem zit ‘m juist in de automatisering van cybercrime. Eén cybercrimineel kan met twee muisklikken duizenden bedrijven tegelijk binnendringen. De kans dat je met jouw bedrijf daar toevallig tussen zit, is relatief groot.’’

Hoe kun je het beste cyberaanvallen voorkomen?

In de whitepaper van Dave Maasland krijg je vijf tips om je te wapenen tegen cyberaanvallen. Deze tips helpen jou op weg naar veiligere bestanden en systemen. Download hier de whitepaper en voorkom dat je het volgende doelwit wordt van cybercriminelen.

Eén aanval en je bedrijf ligt plat
ESET is als beveiligingsbedrijf in de IT in heel Europa actief om cybercriminelen op afstand te houden. Een belangrijke taak, want de impact is vaak immens. Maasland: Met een hack als ransomware, waarbij hackers belangrijke of gevoelige gegevens onbereikbaar maken en pas weer vrijgeven als je losgeld betaalt, bezorgen criminelen bedrijven een digitale hartstilstand. ,,Het legt je bedrijf in één klap plat; een nachtmerrie van elke organisatie.” Het kan voor je bedrijf van levensbelang zijn om te investeren in cybersecurity. Veel organisaties reserveren hier miljoenenbudgetten voor. ,,Toch ken ik veel organisaties die denken: ‘Het zal ons wel niet overkomen.’ We zitten echt in een perfect storm wat dat betreft: we digitaliseren waanzinnig snel, maar tegelijkertijd moeten bedrijven zich wapenen tegen steeds slimmere ransomware-criminelen die zien dat ze tonnen kunnen verdienen met hun praktijken. Als je dat bij elkaar optelt, dan gaan we spannende tijden tegemoet.”

Pas vandaag deze 5 cybersecurity tips toe

Het is nog op tijd om het tij te keren. Zonder miljoenenbudgetten je bedrijf wapenen tegen cyberaanvallen? Download deze tips die jou op weg helpen naar slimmere e-security (en een goede nachtrust).

Je kunt klein beginnen
Kosten moeten je er niet van weerhouden om iets aan cyberveiligheid te doen. ,,Bedrijven moeten leren denken in scenario’s, in lagen. Je hoeft niet in één klap al je data en systemen te beveiligen. Als je maar zorgt dat je ‘kroonjuwelen’, je belangrijkste bedrijfsinformatie veilig en versleuteld is, dan ben je al een heel eind.’’ De cloud bijvoorbeeld kan een hoop oplossen. ,,Wanneer je met je eigen software werkt, zijn update-processen fragieler; er kunnen gaten en lekken ontstaan. Met cloud-services loop je wat dat betreft iets minder risico, maar ook dáár moet je zo veilig mogelijk te werk gaan. Zorg voor 2-stapsverificaties en houd in de gaten dat er niets geks gebeurt door een IT’er regelmatig te laten kijken naar de log-gegevens en de data. Anders schiet je er alsnog niets mee op.’’

Benieuwd naar nog meer tips?

Voorkom dat jouw bedrijf - zonder dat je het doorhebt - het doelwit wordt van listige cybercriminelen. Lees in deze whitepaper van Dave Maasland hoe jij je systemen grondig onder de loep kan nemen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixeltracking pixel