Nieuws Innovatie

Bastiaan (16) organiseert dancefeesten: 'Met veel mensen, het moet geen huiskamerfeestje worden'

Het mag allemaal nóg mooier, nog groter én nog vetter de volgende keer. De nu 16-jarige Bastiaan van Hooij uit Doorn was slechts 13 jaar oud toen hij zijn eerste eigen trancefeest gaf. Met de lockdown zo goed als voorbij, en omdat het altijd beter kan, is een volgend feest onderweg.

Tosca de Jong (AD) 8 juni 2021

DJ bastiaan hooij dance trance jonge ondernemer muziek Doorn

Bastiaan van Hooij (16) uit Doorn organiseert al sinds zijn 13de zijn eigen dancefeesten. Foto: Angeliek de Jonge

Lees ook: Sem Bosveld (17) opent dit jaar zes filialen The Vintage Dealers

Bastiaan van Hooij - beter bekend onder zijn artiestenaam DJ BastiQ - gaf in juni 2019 een spetterend optreden bij hotel en café Bergse Bossen in Driebergen. Zo’n 200 mensen gingen uit hun dak op de muziek van de toen nog 13-jarige jongen uit Doorn. Er zaten geen leeftijdsgenootjes tussen het publiek, omdat de minimumleeftijd 21 jaar was.

,,Het was echt te gek om te doen en heb veel positieve reactie gekregen", zegt Van Hooij in het AD. ,,En inderdaad, ik stond daar te draaien voor allemaal volwassenen. In die tijd kende ik ook weinig leeftijdgenoten die van trance hielden, dat begint nu wel wat meer te komen.”

Logische stap om snel weer een eigen feest te organiseren

Het was voor de tranceliefhebber een logische stap om snel weer een eigen feest te organiseren. Alleen toen kwam de coronacrisis de kop opsteken. ,,Twee maanden na het begin van corona zou mijn feest zijn. Alles was al geregeld. Het was enorm balen dat het niet door kon gaan”, vertelt Van Hooij. ,,Een dj uit Rusland zou ook komen draaien. Hij had er enorm zin in, maar helaas... het hele feest ging niet door.”

"Het moet echt een verbetering worden van de vorige keer, met nog méér mensen. Het moet geen huiskamerfeestje worden"

Van Hooij kreeg gelukkig de kans om toch op te kunnen treden. Niet voor een groot publiek maar in een drive thru van discotheek Brothers in Bunnik. ,,Burgerketen Meneer Smakers kwam met het initiatief de Burger Experience. Mensen kwamen daar in hun auto een burger bestellen en ondertussen stond ik in de grote zaal te draaien. Dat was echt super leuk!”

Doornse dj druk bezig met het regelen van een locatie voor droomfeest

Inmiddels ziet alles er wat rooskleuriger uit en is de Doornse dj druk bezig met het regelen van een locatie voor z’n droomfeest: ,,Ik wil de mooiste plek. Het moet echt een verbetering worden van de vorige keer. Met een hoop toffe versieringen en veel lampen aan het plafond. En nog méér mensen, dat vind ik helemaal niet erg. Hoe meer hoe beter. Het moet geen huiskamerfeestje worden.”

Van Hooij op zijn 11e, toen hij een track maakte voor het WK Shorttrack. Foto: Angeliek de Jonge

Voor de jonge ondernemer is (trance)muziek zijn lust en leven. Aan andere hobby’s komt hij niet toe. ,,Als ik thuiskom uit school ga ik gelijk achter de knoppen zitten. Ik focus mij volledig op de muziek.”

Dj wordt steeds bekender bij andere dj’s en doelgroepen

Van Hooij heeft ook zijn eigen radioshow die door diverse radiostations (ook FM) over de wereld wordt uitgezonden. Zijn muziek is dan een uur lang te horen en verschijnt later op het platform mixcloud.com. ,,Ik krijg daar erg veel leuke reacties op. Uit allerlei landen zelfs, want het wordt onder meer in Italië, Nieuw-Zeeland en Amerika uitgezonden.” De dj wordt steeds bekender bij andere dj’s maar ook bij andere doelgroepen. ,,Laatst had een docent van mij een filmpje aan zijn vrienden laten zien omdat hij het zo tof vond. Geweldig!”

Lees ook: Ondernemende Ilyas (12) knapt tuinen op en inspireert leeftijdsgenootjes

Wie op zijn Instagrampagina kijkt kan zien hoe blij Van Hooij wordt van de muziek, het draaien en het optreden. ,,De melodie geeft een kick. Je krijgt er echt een flinke dreun van! Als ik draai voel ik het door mijn hele lichaam, dat is een heerlijk gevoel. Ik sta dan aan en ik krijg heel veel energie van het performen. En het leuke is dat ik deze energie ook weer aan het publiek geef.”

Eigenlijk heeft de dj twee hobby’s: eigen nummers maken én optreden. Een keuze maken over wat hij het liefste doet is heel lastig: ,,Dat is niet te doen. Ik vind alle twee geweldig en wil het beide blijven doen. Het meest ultieme is om mijn eigen nummers aan het publiek te laten horen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws