Nieuws Duurzaamheid

Duurzame plantenwebshop Sprinklr ziet verkoop massaal stijgen

De verkoopcijfers van het plantenpakket Thuiskantoor van de duurzame plantenwebshop Sprinklr zijn sinds de jaarwisseling verdrievoudigd. Het pakket dat uit vijf makkelijk te onderhouden kamerplanten bestaat en helpt om werkplekken te vergroenen, werd speciaal voor thuiswerkers samengesteld in de eerste lock-down in april vorig jaar.

Redactie 31 januari 2021

Duurzame plantenwebshop sprinkler

Een Brits onderzoek laat zien dat je productiviteit en creativiteit aanzienlijk toeneemt wanneer je werkt in een plantenrijke omgeving. Foto: Sprinklr

,,Nu we steeds langer thuiswerken zien we dat de behoefte aan een fijne en gezellige werkplek toeneemt. Een manier om dit te creëren is door je ruimte te vergroenen met planten", aldus Suzanne van Straaten, oprichter Sprinklr. ,,Behalve dat kamerplanten je thuiskantoor gezellig maken, blijkt uit onderzoek dat planten je concentratie, productiviteit en creativiteit verhogen."

‘’Het Thuiskantoor-pakket is een leuk cadeau en tegelijkertijd een investering in de gezondheid van je werknemers"

Suzanne van Straaten, oprichter Sprinklr

Thuiskantoor planten populairder dan ooit

In 2020 verstuurde Sprinklr al honderden Thuiskantoor-pakketten naar de mensen thuis. De plantenwebshop ziet de populariteit van het pakket alsmaar toenemen, zowel onder werknemers als werkgevers. ,,Steeds meer werkgevers kloppen bij ons aan om hun werknemers te verrassen met een plantenpakket. Het is een leuk cadeau en tegelijkertijd een investering in de gezondheid van je werknemers", zegt Van Straaten.

Lees ook: Door corona op groen: bedrijven kiezen vaker voor duurzame investering

Werken tussen planten helpt bij concentratie

Een Brits onderzoek laat zien dat je productiviteit en creativiteit aanzienlijk toeneemt wanneer je werkt in een plantenrijke omgeving. Het verlaagt je stress level en zorgt ervoor dat je je langer kan concentreren. Bovendien helpen planten je eerder te herstellen bij ziekte.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.