Nieuws Duurzaamheid

HappySoaps van bedrijf naar coöperatie met ambitieuze financieringscampagne

HappySoaps, Europa's grootste plasticvrije verzorgingsmerk, wil tot 3 miljoen euro ophalen via crowd equity en professionele investeerders. Investeerders kunnen door middel van een coöperatie, vanaf 250 euro, mede-eigenaar worden. Met het geld wil het bedrijf de productontwikkeling uitbreiden en nog meer inzetten op internationale groei.

Van onze redactie 3 juli 2023

Happysoaps 3 miljoen cooperatie

Foto: HappySoaps

Het doel is om de producten van HappySoaps beschikbaar te maken in 12 Europese landen en zo een aanzienlijke impact op plasticvermindering te realiseren. Marcel Koers, medeoprichter van HappySoaps, over de overgang naar een coöperatie. ,,Bij een coöperatie geeft het met elkaar het gevoel van: we gaan er samen een succes van maken. En dat is de reden om een coöperatie op deze manier op te starten."

Hij benadrukt ook het belang van de community. ,,Wij vinden de interactie met onze community echt superbelangrijk. We hebben bijvoorbeeld ook Team Plastic Vrij. Dat is onze community waar je lid van kunt worden. En dan sta je eigenlijk direct in contact met onze R&D, marketing en sales."

"Moderne bedrijven moeten luisteren naar hun klanten - in ons geval HappySoapers - om te weten wat zij willen dat we doen. Samen met onze fans blijven we nieuwe producten ontwikkelen, testen, verbeteren en op de markt brengen"

Positieve impact op milieu en persoonlijke gezondheid

De financieringscampagne van 3 miljoen euro stelt HappySoaps in staat verdere stappen te zetten in de missie om plastic te verminderen en het productassortiment uit te breiden. Marcel Koers vertelt: ,,We zijn bezig met bijvoorbeeld een refill cleaning systeem. We willen dit heel breed gaan maken. Zodat je eigenlijk geen single-use plastic flessen meer gebruikt, maar wel plastic flessen zou kunnen gebruiken die je eigenlijk 100 jaar in gebruik neemt. Het vergt de nodige investering om dat allemaal realiseerbaar te maken."

Daarnaast ligt de focus op de internationale groei van HappySoaps. Na de succesvolle introductie in Zweden en Denemarken, staan er meer landen op het verlanglijstje van het bedrijf.

Lees ook: HappySoaps en DA starten shop-in-shop pilot

HappySoaps heeft momenteel meer dan 175 producten in hun assortiment, waaronder alternatieven voor shampoo, conditioner, douchegel, scheerschuim, gezichtsreiniger, bodylotion, zonnebrandcrème en zelfs hondenshampoo. Het bedrijf blijft zich inzetten voor productinnovatie en het verminderen van plastic afval. De financieringscampagne biedt investeerders de mogelijkheid om direct betrokken te zijn bij deze positieve impact op het milieu en persoonlijke gezondheid.

Investeren in B2B-netwerk

Met een omzet van 5,3 miljoen euro in 2022 en een waardering van 21,1 miljoen euro door de banken, is HappySoaps op de goede weg om de ambitieuze doelen te bereiken. Marcel Koers benadrukt het belang van de internationale markt voor het bedrijf: ,,De absolute groeimarkt in HappySoaps zit er natuurlijk in de internationalisering. We zijn in Zweden en Denemarken al actief. Maar investeren daar ook nog weinig in ons B2B-netwerk. En daarnaast staan er nog zes landen op ons verlanglijstje om te introduceren. En daar staat al van alles voor klaar. We hebben bijvoorbeeld ook de veertien best lopende items internationaal compatible voor zeven landen gemaakt. Dus we staan eigenlijk in de startblokken om daar ook gas op te geven."

Het succes van HappySoaps is gebaseerd op hun sterke band met de community en de voortdurende feedback die ze ontvangen. Koers: ,,We vertrouwen altijd op onze eigen community, ook wel bekend als #TeamPlasticvrij, met meer dan 11.000 loyale fans. Het is duidelijk dat moderne bedrijven moeten luisteren naar hun klanten - in ons geval naar onze HappySoapers - om te weten wat zij willen dat we doen. Samen met onze fans blijven we nieuwe producten ontwikkelen, testen, verbeteren en op de markt brengen."

Marco en Marcel (l) Koers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws