Nieuws Duurzaamheid

Nieuwkomer Hegg Energy bouwt mét gebruikers het energiesysteem van de toekomst

Cto Peter-Jan Karens en ceo Wesley de Kruijff willen samen met energiegebruikers bouwen aan een groener energienet, dankzij een slimme thuisbatterij en een dynamisch energiecontract.

Van onze redactie 12 juli 2023

Wesley de Kruijff en Peter Jan Karens van Hegg Energy

Cto Peter-Jan Karens en ceo Wesley de Kruijff van Hegg Energy. Foto: Hegg Energy

Hegg Energy is geen traditioneel energiemerk. Hegg, dat staat voor Home Energy for a Greener Grid, wil zoveel mogelijk energiegebruikers die eigen stroom opwekken mobiliseren, om samen het energiesysteem van de toekomst te bouwen. Met veel meer gebruik van eigen zonnestroom, eigen opslag en daarmee een groener energienet. Vanaf nu biedt de nieuwkomer de eerste twee concrete oplossingen aan: een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij.

Samen bouwen aan de People’s Power Plant

De energiewereld verandert razendsnel. Consumenten wekken zelf op, gaan binnenkort zelf opslaan en in de toekomst zelf distribueren. The Heggers Project gaat consumenten helpen op die reis. In eerste instantie door hun zelf opgewekte zonne-energie beter te benutten en daarnaast door al een rol te spelen op de energiemarkt. Wesley de Kruijff, ceo Hegg Energy: ,,In de energiebranche wordt dan vaak gesproken over een virtual power plant, maar wij noemen dat ‘the People’s Power Plant’. Onze gebruikers, die we Heggers noemen, staan daar niet alleen centraal in, maar profiteren er ook zelf van. Zo hoort het."

Lees ook: De superslimme batterij van Jan Willem en Vincent gaat Europa veroveren

Meer waarde uit zonnestroom

Door thuis opgewekte energie slimmer te gebruiken met een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij van Hegg kunnen huishoudens opgewekte zonnestroom niet voor 30 procent, maar tot wel 70 procent zelf gebruiken. Peter-Jan Karens, cto bij Hegg Energy voegt hier aan toe: ,,De batterij kan door slimme aansturing opgeladen worden met zelf opgewekte zonne-energie óf met dynamische energie; op de momenten dat stroom het goedkoopst is. Daarnaast zorgt de slimme aansturing van Hegg ervoor dat de stroom die je niet gebruikt, teruggeleverd wordt tegen de beste prijs. Zo optimaliseren Heggers automatisch hun energierekening in real-time."

Meer sociale impact, minder impact op het milieu

Hegg Energy is een initiatief van The Sharing Group, een snel groeiende familie van ‘Good Sharing’ techbedrijven met dezelfde missie: meer sociale impact, minder impact op het milieu. Naast MyWheels, zijn ook Mijndomein Energie en EnergyZero onderdeel van The Sharing Group. Met Hegg Energy wil The Sharing Group de energietransitie helpen versnellen door het toevoegen van energieopslag op een community gedreven manier.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws