Nieuws Duurzaamheid

Internationale investeringen helpen Brandplant bij groei vegan merken

Brandplant, de plantaardige distributeur voor de Benelux en merkeigenaar van de vegan, biologische merken Upside en Pianta, heeft een investering opgehaald bij twee internationale investeerders in vegan producten: Veg Capital en Kale United. Dit partnership versnelt volgens de ondernemers achter het bedrijf het introduceren van de plantaardige producten voor consumenten in Nederland, België en Luxemburg.

Van onze redactie 6 oktober 2021

Vegan producten supermarkt kassa

Een deel van de investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten. Foto: Shutterstock

Brandplant co-founder Erik van Gangelen over de investering: ,,De samenwerking met het team van Veg Capital, om merken als VFC (Vegan Fried Chick*n), naar de Benelux te brengen, creëert waarde voor beide partijen en wordt versterkt door de kracht van Kale United uit Scandinavië.”

De investering zal volgens Van Gangelen worden gebruikt om de groei van Brandplants huidige merken te versnellen en om merken uit de portfolio’s van Veg Capital en Kale United toe te voegen. Aan de andere kant zullen Veg Capital en Kale United op hun beurt Brandplants eigen merken ondersteunen in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Een deel van de investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten van de eigen merken van Brandplant.

'De synergie wordt onderschreven door de gedeelde zakelijke en ethische waarden, een gezamenlijk, internationaal vegan netwerk en de grote potentie voor verdere groei'

V.l.n.r.: Gertjan Kruijk, Erik van Gangelen en Dirk Schnellen. Foto: Brandplant

Investeerder voorziet bedrijven die dieren uit het voedselsysteem halen van kapitaal

De synergie van dit partnership wordt volgens de ondernemers onderschreven door de gedeelde zakelijke en ethische waarden, een gezamenlijk, internationaal vegan netwerk en de grote potentie voor verdere groei.

Veg Capital voorziet bedrijven die dieren uit het voedselsysteem halen van kapitaal. Men investeert dit in bedrijven die plantaardige vervangers maken voor vlees, zuivel, eieren en vis. Kale United is een Zweeds bedrijf dat een eco-systeem wil creëren waarbinnen plantaardige bedrijven kunnen floreren. Gestart in oktober 2018 is het de missie om de wereldwijde beschikbaarheid van en aandacht voor plantaardige producten te verhogen. De Zweden voorzien hun partners met services die ze helpt groeien op de lange termijn.

Lees ook: Het succes ontleed: zo maakte Vivera de vleesvervanger populair

Brandplant voert ook twee eigen merken: Pianta en Upside

Brandplant is de plantbased distributeur voor de Benelux. Zij distribueert merken zoals onder andere Vegan Fried Chick*n, Vantastic Foods, PLAYin CHOC en haar eigen twee merken Pianta en Upside. De startup is in 2020 opgericht door Dirk Schnellen, Gertjan Kruijk en Van Gangelen.

Lees ook: Te veel vleesvervangers? Topman Meatless Farm denkt van niet

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws